Corona,  Corona-diaries,  Winkelen

Een zo normaal mogelijke zaterdag

Michel en ik hebben een tamelijk strakomlijnde invulling van onze reguliere zaterdag. We zetten geen wekker, drinken thee in bed, ik ga beneden zitten rommelen terwijl Michel de zaterdagvolkskrant leest, dan drinken we koffie, dan wordt er nog wat gewerkt, maar alleen aan leuke dingen, en dan gaan we de stad in. We kopen vissen bij Klaas Hartevelt, gaan naar de Hoogvliet (waar ik de hele tijd klaag omdat ik dat echt een rotwinkel vind) en we eindigen het boodschappenavontuur in de horeca, de specifieke locaties heeft tijden lang gewisseld, maar nu is het altijd Wielinga, alwaar we wat drankjes (champagne voor mij, bier voor Michel) drinken en wat hapjes (oesters) eten, meestal met zijn tweeën, al raken we vaak aan de praat met Helmi en Sophia, die na een lange dag in hun bloemenwinkel ook wel een drankje lusten. Daarna gaan we naar huis, om te koken, te eten (altijd vis) en te chillen, en dan is het alweer bedtijd. Ook nu, in corona-time, proberen we een zo normaal mogelijke zaterdag te hebben. Vanochtend hebben we geen wekker gezet en ik ben er zowaar in geslaagd om uit te slapen tot 9.00. De krant wordt nog steeds bezorgd, dus ook aan dat deel van de dag hoefde niet gesleuteld te worden, en terwijl ik wafels voor mezelf stond te bakken (Michel ontbijt niet) werden maar liefst 2 pakketjes bezorgd: eentje voor mijn fysieke welzijn (een aanvulling van mijn placebo’s) en eentje voor mijn mentale welzijn (een wijnpakket).

Maar daarna werd het wel een beetje anders dan anders, want in plaats van dat we onze vissen konden gaan kopen op de zaterdagmarkt bij een drukke kraam, werd de vis door Hartevelt bij ons thuis bezorgd. Dat was geen verrassing, we hadden de bestelling (tonijn, zalm en oesters, want zaterdag) gisteren moeten doorgeven, maar het was wel anders dan anders. Ik wilde na de koffie even de stad in om de lokale middenstand te steunen, wat niet eenvoudig was, want voor een winkel moest ik een afspraak maken op een vaste time slot, want het is een klein winkeltje en daar past conform RIVM-regels maar een klant tegelijk in. Alle winkels hebben het erg moeilijk volgens mij, dus ik heb flink met de pinpas staan wapperen (in ruil voor zijden hemdjes), en daarna ben ik ook nog even langs Helmi en Sophia gegaan om bloemen te kopen voor op mijn bureau. Ik heb namelijk zo veel mogelijk spullen van mijn bureau gehaald, zodat ik een rustiger uitzicht heb – en dan is er juist plek voor een mooi boeket. Later op de middag gingen Michel en ik samen boodschappen doen en een frisse neus halen, en daarna was er plenty tijd voor de zaterdagborrel, compleet met hapjes, maar die consumpties consumeren we voorlopig even thuis. Ach, misschien is het geen supernormale zaterdag, maar zo normaal mogelijk is op zich al iets om blij mee te zijn. En ik heb bloemen, zijden hemdjes, champagne, oesters en vis, dus misschien is het ook niet heel erg dat het een beetje anders is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.