Corona,  Corona-diaries,  Dankbaar,  Lijstjes

Nog een stukje dankbaarheid

Mensen vinden op het moment dat ze het nogal zwaar hebben. Dat blijkt ook uit de roep om versoepeling van de maatregelen, en dat terwijl het me opvalt, als ik door de stad loop, dat de winkelstraat best wel vol is met mensen die kennelijk even gezellig gaan shoppen en ieder streepje zon benutten door met een man of vijf op een picknickkleedje te gaan zitten. Kennelijk is de gedachte ‘ik heb me zo goed aan de regels gehouden, nu verdien ik het om de regels aan mijn laars te lappen’. Dit doet me denken aan mijn leerlingen, die vinden dat wij ze moeten belonen omdat ze, conform de wet overigens, de hele week dat we op Romereis zijn geen alcohol hebben gedronken. En voor hen zou die beloning er dan uit moeten bestaan dat we op de laatste avond geen booze-controle houden. Zo werkt het natuurlijk niet – niet voor 17-jarigen en ook niet voor volwassenen. We houden ons aan de maatregelen tot ze niet meer gelden, en dat is onze beloning. Maar goed, nu ik dus in een mopperbui ben, is het denk ik weer eens verstandig om een dankbaarheidslijstje te maken. De vorige is alweer een maand oud, tenslotte.

  1. Mijn voortreffelijk ingerichte thuisgym: ik heb dumbells, een kettlebell, fitnesselastieken, gliders (wat een nare martelwerktuigen zijn dat trouwens), een matje, en een pilatesbal. Daar gaat het trainen prima mee, en ik heb vandaag 4,83 km gerend, dus de 5 km liggen in het verschiet.
  2. Seizoen 2 van Killing Eve op Videoland. Ik lig een seizoen achter, maar dat vind ik niet erg, want dat betekent dat er voor mij meer afleveringen zijn om me op te verheugen dan voor anderen. Ik word er altijd wel heel kleding-hebberig van, want de outfits van Villainelle zijn prachtig.
  3. Ik ben de afgelopen maand een paar keer gevraagd om iets te maken (een filmpje, het interview bij Culthelden, een podcast) en ik vind het heel gaaf dat ik word gezien als iemand die dit soort dingen kan.
  4. Ons huis. Het is klein, vol en rommelig, maar het is van ons en ik ben er gelukkig in. Wat mij betreft wonen we hier nog heel lang!
  5. We hebben schone lakens op ons bed. Dat vind ik een van de mooiste dingen die er zijn. Michel vindt het minder, want hij heeft het bed verschoond en wordt helemaal gek van het dekbed in de hoes doen, maar goed, als het eenmaal gelukt is en het gevloek is gaan liggen, is onze slaapkamer toch wel een heerlijke ruimte.
  6. Onze tuin ligt er prachtig bij, de plantjes leven nog ondanks mijn talent om alles om zeep te helpen, en zodra de zon weer gaat schijnen kan ik lekker buiten gaan zitten lezen.
  7. Ik heb het grote voordeel dat ik Lianne kan inzetten als ‘Dingen anders doen’-coach voor mijn niet shoppen en meer lezen plannen, en dat is heel fijn want ze is heel creatief in mooie manieren verzinnen om mijn gewoontes te veranderen.
  8. Michel en ik lachen elke dag heel hard. Om elkaar, om de televisie, om de katten, om Diederik Gommers, maakt niet uit – er valt gelukkig nog veel te lachen en dat is heel goed voor de mens.
  9. Mijn broertje is vrijdag 40 geworden en hoewel het jammer was dat we niet naar hem toe konden komen om het te vieren werkte hij voor het eerst in jaren mee met het verzinnen van wat hij als cadeau wilde. Dat was fijn.
  10. Marc en Thomas hebben van de week heerlijke koekjes langs gebracht, met een superlief briefje. Ik heb er 1 opgegeten en de rest ingevroren (want dieet), dus ik weet dat ik nog een lekker voorraadje in de diepvries heb.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.