Corona,  Corona-diaries,  Dankbaar

De dankbaarheid blijft maar komen

Het is alweer het eind van de maand, en zoals ik gisteren in de omschrijving van mijn eind-van-de-maandritueel aankondigde, brengt dat weer een opsomming van de dingen waar ik dankbaar voor ben met zich mee. In het algemeen vind ik dat ik absoluut dankbaar moet zijn voor het feit dat ik geen corona heb, en dat de mensen die ik ken allemaal gezond zijn en dat er steeds minder mensen ziek worden, en dat ben ik natuurlijk ook, maar dat ga ik niet in mijn lijstje opnemen. Ik vind het namelijk vooral heel leuk om even voor me uit te gaan zitten mijmeren over de relatief kleine dingen in mijn leven waarvoor ik dankbaar ben, al is het mij volledig onduidelijk aan wie of wat ik dankbaar ben. Maar dankbaar ben ik dus, en deze maand in het bijzonder voor de volgende dingen:

  1. Michel houdt niet van Formule 1. Dat betekent dat ik nooit een hele zondag naar dat afschuwelijke geluid van extreem dure, extreem snelle auto’s die door bochten scheuren hoef te luisteren. Of enthousiasme moet opbrengen voor iemand die in een extreem dure, extreem snelle auto rijdt en dat een baan noemt. Over niet-essentële beroepen gesproken…
  2. De Tony’s Chocolonely reep donkere melk pretzel toffee. Mijn absolute favoriet. Inmiddels ben ik in mijn dieet naar de maintenance fase overgegaan, wat erop neerkomt dat ik eet wat ik de afgelopen maanden gegeten heb en dan aan het eind van de dag een flink stuk van deze chocolade pak. Prima onderhoud op deze manier.
  3. Het feit dat mijn Nutribullet geen scherpe messen heeft want ik kan de neiging niet onderdrukken om hem schoon te likken, en als die metalen delen niet zo stomp waren als ze zijn, had ik nu een tong als een vliegengordijn uit de jaren ’70.
  4. De prettige gesprekken die ik deze week met ouders en leerlingen via Meet heb gehouden. Ik keek er huizenhoog tegenop, maar het was goed te doen en omdat ik mezelf gedwongen heb om gelijk een verslag te schrijven, kon ik ze ook meteen als ‘afgerond’ beschouwen. Zalig.
  5. Jumpsuits. Ik heb het al vaker gezegd, maar ik vind jumpsuits de ideale corona-kleding. Het zijn een soort formele onesies, want je bent in een keer aangekleed, ze zitten lekker (want niet te strak om je middel), staan leuk en het voelt ook stoer om er een een te hebben.
  6. Mijn e-reader. Ik ben inmiddels aan mijn 2e Kobo H2O toe, niet omdat de eerste kapot is, maar omdat ik een upgrade van de Kerstman heb gekregen, en ik vind hem zo awesome. Hij doet fijne dingen met het licht, zodat ik mijn ogen niet verpest met bij het verkeerde licht lezen (zoals ik de eerste 35 jaar dat ik kon lezen gedaan heb, zeg maar) en ik zou hem theoretisch in bad kunnen laten vallen, maar dat gaat me niet overkomen. Daar vind ik hem te gaaf voor.
  7. Ik kan deze lockdown met Michel doorbrengen en niet met mijn ex, die in de woonkamer piano’s restaureerde waardoor er overal stof van het schuren op lag, neerkeek op iedereen die televisie keek en ongeveer drie uur per dag klavecimbel speelde. Dat had ik geen 2,5 maand volgehouden. Ik zou na een halve week op straat zijn gaan staan, terwijl ik heel hard ‘CORONA KOM ME HALEN’ riep.
  8. After Life op Netflix. Wat een mooie serie is dat zeg, vooral seizoen 2. Inmiddels ben ik bijna op het eind en ik moet elke aflevering minstens 1 keer heel hard lachen èn 1 keer heel hard huilen. En als ik ooit bij Zomergasten word uitgenodigd, kies ik deze scene.
  9. Lianne heeft een abonnement op een app waardoor ik naar RuPaul’s Drag Race seizoen 12 heb kunnen kijken. Het was misschien niet het beste seizoen, vanwege allerlei drama achter de schermen en omdat de finale geen grootse ervaring kon zijn, maar ik heb genoten en ik ben ZO blij met de winnaar.
  10. Ik heb vandaag een heerlijke dag gehad: een fotoshoot in het bos met Helena, een fietstocht met Michel op onze supermooie fietsen (tegenwoordig met een fietshelm op, want ik hecht erg aan mijn brein) om asperges te kopen en een middag lekker chillen in huis. En dan weet ik dat ik straks asperges ga eten, met zowel ham als zalm (niet tegelijk), want mijn leven is gewoon awesome en ik hoef helemaal niet te kiezen. Alleen al dat is al iets om dankbaar voor te zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.