44 dingen,  Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes

De 44 dingen die ik wil doen voordat ik 45 word – LAATSTE TUSSENSTAND

Vandaag is het 15 juni. Dat is de verjaardag van Michel, maar die viert hij niet (sterker nog, hij dreigt altijd de vriendschap met iedereen die hem feliciteert keihard op te zeggen), dus ik kan me richten op wat echt belangrijk is, namelijk dat de countdown naar mijn verjaardag, over precies een maand, officieel is begonnen. Ik vermoed dat mijn verjaardag dit jaar een beetje een letdown gaat worden, met dank aan corona, want alle plannen die ik had voor dit kroonjaar vereisen veel mensen dicht bij elkaar in een ruimte, en dat is voorlopig even niet mogelijk. Maar goed, er is nog altijd horeca, en ik kan best met Michel gaan eten, en een keer met Lianne, en hier en daar met anderen afspreken, dus misschien kan ik het gewoon heel lang redden. Hoe dan ook is een deel van de countdown het geven van de laatste tussenstand van het 44 dingen-lijstje. Er is flink progressie geboekt, dus dat is dan in elk geval wel weer goed.

  1. 44 boeken lezen – gelukt, en ruim zelfs, gisteren heb ik boek 53 uitgelezen (‘Bijna echt’ van Lisa van Campenhout).
  2. 44 films zien – gelukt, Emma was de meest recente, en dat was nummer 56. Misschien tik ik de 60 nog wel aan.
  3. 20 seizoenen van series kijken – gelukt, nummer 20 was C.B. Strike: The Cuckoo’s Calling en ik ga op heel korte termijn Fleabag uitspelen.
  4. Naar 5 concerten – die stand staat nog steeds op 4, en door de maatregelen zijn de concerten die ik gepland had verschoven. Ik zal er dan maar eentje online kijken, want ik kan er verder ook niks aan doen dat mijn planning wordt verstoord door een pandemie.
  5. Naar 4 musea waar ik nog nooit geweest ben – dat was al gelukt, ik heb er 6 bezocht.
  6. Naar 6 theatervoorstellingen – gelukt, 6 theatervoorstellingen en 2 musicals.
  7. Een paar dagen alleen weggaan – gedaan, ik heb me uitstekend vermaakt in Arnhem.
  8. Mijn BMI weer onder de 25 krijgen – gelukt.
  9. Meedoen aan 3 hardloopevenementen – niet gelukt, en gaat ook niet lukken, want corona. Maar ik kan nu zonder te overlijden 6km rennen en ik ga vrolijk door, dus zodra het weer kan, meld ik me aan voor een evenement. 
  10. Naar een voetbalwedstrijd – is niet gelukt. Ik zou op 15 maart naar Ajax gaan, maar die werd gecanceld en daarna werd alles opgedoekt.
  11. Naar een basketbalwedstrijd (van ZZ Leiden) – niet gelukt.
  12. De awesome-lijst updaten – gedaan.
  13. 1 ding van de herziene awesome-lijst doen – niet gelukt. Wel plannen gemaakt.
  14. Een playlist maken van mijn 101 favoriete liedjes – mee bezig.
  15. Naar een drag show – gedaan, Bianca del Rio met Thomas.
  16. Naar de tandarts – niet gedaan.
  17. Een cursus op creatief gebied volgen – gedaan, ik heb met Saskia een ring gemaakt.
  18. Een cursus op culinair gebied volgen – gedaan, een cursus Christmas Pudding maken. Ik ben alleen vergeten dat kreng op te eten…
  19. WSET 3 diploma halen – examen gedaan, en gehaald, with merit.
  20. Visitekaartjes maken – gedaan, ze zijn prachtig.
  21. Mijn website mooi maken – nog niet naar wens.
  22. Mijn klerenkast opruimen – gedaan.
  23. Mijn kleding/accessoires wishlist updaten en sparen voor die dingen – nog niet gedaan. De update althans, sparen doe ik wel.
  24. Zuurvlees maken – gedaan. Superlekker!
  25. Eclairs maken – niet gedaan. Gaat hem ook niet worden, vrees ik. Kennelijk is dit niet belangrijk voor me.
  26. 6x een massage – gedaan, heerlijk. Ik zou er nog wel een willen…
  27. 6x een facial – ook gedaan, ook heerlijk. Ik zou er ook nog wel een willen…
  28. Bloed geven – gelukt!
  29. 100 vlogs op mijn YouTube kanaal – nee, gaat ook niet lukken denk ik.
  30. Een podcast beginnen – zeker wel gelukt! De Gave Wijven Podcast rules!
  31. De wordcount op een schrijfproject op 50.000 woorden krijgen – de corona-diaries gaan mij hier een vinkje opleveren, maar ik ben er nog net niet.
  32. 4 maanden niets kopen (althans geen kleding, boeken, cosmetica en accessoires) – gedaan, en daarna een 30 day challenge, en ik zit nu in een 90 day challenge, dus ik heb uiteindelijk bijna een half jaar niks gekocht.
  33. Naar een opera – gedaan, Nabucco.
  34. Naar een dansvoorstelling – gedaan, een mini-voorstelling van Dansblok tijdens culthelden.
  35. Een boswandeling maken – gedaan in de omgeving van Laren, met Michel.
  36. Een fietstocht van 44 km maken – gedaan, met Frank.
  37. Naar een kaasproeverij – gedaan, met Michel, bij Fromagerie Bon. En later ook nog eentje met Martine en Jan-Hendrik.
  38. Naar een champagneproeverij – gedaan, namelijk door er gewoon keihard een te organiseren voor mijn verjaardag. Het was geweldig en ik mocht sabreren.
  39. Barolo drinken – gedaan, na de champagneproeverij. Dat lust ik.
  40. Naar de Champagne – gedaan, met Michel, Monic en Marco.
  41. Naar een sterrenrestaurant waar ik nog nooit geweest ben – ja, AirRepublic. En nog een paar waar ik wel al geweest ben. Zo mooi is mijn leven kennelijk.
  42. Zwemmen in zee – gedaan, in Cadzand. Was koud. Er zijn foto’s van, maar die deel ik met niemand.
  43. De schuur opruimen – gedaan.
  44. Een nieuwe piercing in mijn oor scoren – gedaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.