Corona,  Corona-diaries,  Foto

Fotoshoot in het bos

Ik mag mezelf graag belonen met materiële zaken als ik iets bereikt heb, maar omdat ik mijn best doe om minder te kopen, kon ik het aantikken (en volhouden) van mijn streefgewicht niet vieren door mezelf eens even uitgebreid te trakteren op een jurk of een paar schoenen. Ook een beloning in de vorm van eten was in dat kader niet zo handig (en bovendien ben ik geen hond). Gelukkig diende zich ook een andere mogelijkheid aan om te vieren dat ik er op het moment uitzie zoals ik er ook in mijn hoofd uitzie, namelijk een fotoshoot. Bij de opnames van Culthelden zijn foto’s gemaakt door de Leidse fotografe Helena, en ik was zo tevreden met het resultaat dat ik een volledige fotoshoot met Helena hoog op mijn wishlist heb gezet. Via Instagram deed ik vervolgens een poging om haar maandactie te winnen, en in de mail waarin ze mij vertelde dat ik helaas niet van die aanbieding gebruik kon maken, deed ze mij een ander aanbod, en daar ben ik gretig op in gegaan. We kozen een tijd en een plaats, en niets leek ons ervan te weerhouden om anderhalf uur in de zon in de Leidse Hout rond te lopen en mooie plaatjes te schieten. Nou ja, niets behalve het weer dan, want 5 minuten voordat ik, strak in de lak, de deur uit wilde gaan, begon het te regenen. Gelukkig konden we snel een ander moment kiezen, en ik meldde me, in dezelfde outfit als voor take 1 (die was namelijk awesome), voor take 2.

Ik zeg altijd van mezelf dat ik camera-angst heb, en hoewel dat misschien een beetje overdreven is, heb ik wel de neiging om te verkrampen als iemand een foto van me maakt. Ik ben me zo ontzettend bewust van de camera, en zo zenuwachtig om er met meerdere kinnen of een rare smoel op te staan, dat ik vervolgens met een strak uitgetrokken kop voor me uit ga staan staren alsof ik mijn eigen wassen beeld ben. Maar daar was tijdens de shoot met Helena geen seconde gevaar op, want we begonnen met een gezellig gesprek en een kopje koffie, en daarna gingen we gewoon door het bos wandelen, en maakte Helena hier en daar een paar foto’s van me op een plek waar het licht mooi was. Helena heeft een superprofessionele camera (ze is namelijk een superprofessionele fotograaf), dus we konden prima op anderhalve meter afstand van elkaar blijven, zonder dat dat gevolgen had voor de kwaliteit van de foto’s. Ik kreeg na ruim een week een we-transferlink met maar liefst 86 foto’s, en ik vond ze bijna allemaal prachtig – en de foto’s die ik niet prachtig vond, vond ik gewoon mooi. Volgens mij is een fotoshoot geslaagd als degene die gefotografeerd is enerzijds denkt ‘ja, dat ben ik’, en tegelijkertijd denkt ‘wow, ben ik dat?’, en dat geldt zeker voor deze fotoshoot. Ik ben ontzettend blij met het resultaat, en zo veel plaatjes van mezelf zien waarop ik gelukkig ben met hoe ik eruit zie, is een perfecte beloning voor al het harde sport- en dieetwerken van de afgelopen maanden. Een aanrader dus!

One Comment

  • Helena

    Wat leuk en mooi jouw stuk te lezen. Ik ben zelf helemaal geen vlotte schrijver en daarom geniet zo erg van stukjes tekst die zo mooi en smooth geschreven worden zoals jij dat doet.
    Heel erg leuk om jou te leren kennen en te mogen fotograferen. Jij hebt iets heel speels en daar hou ik erg van. Light loves you 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.