Bad,  Corona,  Corona-diaries,  Cosmetica,  Self-care

Een bruisend bad

Een van mijn favoriete wekelijkse activiteiten is de self-care-sessie die ik op zondag voor mezelf inplan. Dat kost me ongeveer anderhalf uur – althans, dat is hoe lang het duurt, ik ervaar het helemaal niet als iets dat me tijd kost, meer als iets dat me energie oplevert, en die anderhalf uur is aanzienlijk korter dan hoe lang mijn iPhone 7 plus erover doet om op te laden, overigens. Mijn zondagmiddagen worden in hoge mate mogelijk gemaakt door de firma Lush, want zij maken niet alleen de maskers die ik het liefst op mijn gezicht smeer, maar ook mijn allerfavorietste producten voor in bad. Ze hebben bath bombs in hun collectie, dat zijn bruisballen, die een mooi bruisend* bad geven en op zich al fijn zijn, maar niets vergeleken met de bubble bar slices, want die leveren behalve heerlijke geuren ook nog bubbels in bad op, en dat is het mooiste wat er is. Nog mooier zou wellicht zijn om ook een glas bubbels de badkamer in mee te nemen, maar dat bewaar ik voor bijzondere gelegenheden. Ik ben overigens niet fan van alles wat Lush maakt: er zijn nogal wat dingen die mij te roze ruiken (heel zoet, met veel vanille en aardbei) en ik hou niet van gele badspullen, want dan heb ik toch het gevoel alsof ik incontinent ben geworden en in mijn eigen urine lig te weken. Overigens heb ik er altijd al heel erg van gehouden om in bad te liggen – er zijn meer foto’s van een kleine Susannah omringd door badschuim dan op zich nodig zou moeten zijn. Maar ze zijn wel schattig.

Mijn liefde voor de firma Lush heeft er ook voor gezorgd dat ik jarenlang lid ben geweest van een Engels forum, dat oorspronkelijk gewijd was aan slap kletsen over cosmetica, maar waar ik uiteindelijk nog wat vriendinnen aan heb overgehouden. En een heleboel spullen voor in bad, want wij hadden een ‘celebrity death sweep’, waarbij we allemaal via loting 2 beroemdheden toegewezen kregen, en als ‘jouw’ beroemdheid overleed, dan kreeg je van iedereen die meedeed een bath bomb of een bubble bar slice. Ik had Pavarotti, en toen hij overleed kreeg ik ongeveer 50 pakketjes, en de inhoud ervan kwam in de kast in de badkamer terecht met de omvangrijke collectie die ik al had en met alles wat ik sindsdien gekocht heb. Want ik ben een beetje een hoarder, en de producten van Lush zijn vers het beste: op een gegeven moment gaat de geur en de bruiskracht eraf, en ik ga natuurlijk niet tijdens mijn wekelijkse self-care in een bad liggen met een bruisbal die keihard naar de bodem zinkt en daar gaat liggen wachten op de apocalyps. Daar ben ik echt te gaaf voor. Daarom heb ik de afgelopen week, want ik heb door de semi-lockdown nog steeds zeeën van tijd, besteed aan het opruimen van de kast in de badkamer en, op zich met pijn in mijn hart, zo goed als mijn hele stash oude badspullen weggegooid. Dat deed best pijn, maar ik heb nu voor ongeveer 10 zondagen heerlijke verse spullen in huis, en het is leuk om te weten dat ik mezelf, als ik een beloning verdiend heb, kan trakteren op een welriekend pakketje. Omdat ik het waard ben.

* Iedereen die mij een beetje kent weet hoe groot de hekel is die ik heb aan het woord ‘bruisend’. Het is inderdaad wat mij betreft een verboden woord als het wordt toegepast op horeca, cultureel aanbod of de binnenstad van Leiden, maar als het over het bad gaat vind ik het prima. Want als je zo’n unit in een bad gooit, bruist hij. Zo moeilijk is het niet, taal.

2 Comments

  • des

    alles aan die foto is geweldig

    ik ben trouwens ook zwaar lush fan, ik heb net 10 lege potten ingeleverd en dus, dat weet je vast wel, 2 verse maskers in mijn koelkast, alleen, en nu komt mijn luxeprobleem, ik krijg ze maar niet op! Voor de houdbaarheidsdatum. Dus ik denk gewoon vaker een self care dagje inplannen dan, iemand moet het toch doen

  • Susannah

    Toen ik op dat forum zat heb ik geleerd dat die houdbaarheidsdatum niet zo heel veel uitmaakt. Je kan de maskers ook invriezen, trouwens. Maar gewoon sneller opmaken is natuurlijk een beter plan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.