Dankbaar,  Lijstjes

Zo dankbaar, je gelooft het bijna niet

Het valt me op dat een maand aanzienlijk sneller gaat als je naar de horeca kan. Ik vermoed dat het komt door de variatie in het dagschema zoals die er nu is, want soms ga ik naar school en soms niet, soms drink ik wijn in een café en soms niet, soms maak ik me op en soms niet, zeker vergeleken met de variatie in het dagschema zoals die er tijdens de lockdown was, want toen ging ik niet naar school, dronk ik geen wijn in een café en maakte ik me ook niet op. Maar hoe dat alles zij, we zijn weer aan het eind van de maand, dus het is weer even tijd om bij de maand stil te staan en te kijken waar ik allemaal dankbaar voor zou kunnen zijn. Dat is nogal wat, want ik ben gezond, iedereen die ik ken is gezond, en het ziet ernaar uit dat we voorlopig ook gezond blijven. En ik ben ook dankbaar voor een aantal andere dingen:

  1. Michel heeft me beloofd zich over zijn twijfel over of het openbaar vervoer wel zo’n goed idee is op het moment heen te zetten zodat we ter gelegenheid van mijn verjaardag bij FG in Rotterdam kunnen gaan eten en dat is wat mij betreft nu al een verjaardagscadeau. Ik had zulke mooie plannen voor mijn 45ste verjaardag, en die zijn allemaal gecanceld. Dit maakt ontzettend veel goed.
  2. Mijn moeder is deze maand maar liefst 2 keer stand-by geweest om me te helpen met correctieklussen. Mensen sturen mij hun werk voor tekstversterking, in dit geval Engelstalige artikelen, en ik vind het prettig om de dingen waar ik over twijfel even aan het moederschip te vragen.
  3. Dat het mogelijk is om het internet te gebruiken om mensen iets te sturen. Ik heb mijn moeder bloemen gestuurd om haar te bedanken voor haar activiteiten betreffende nummer 2 van deze lijst, ik heb wat fotokaartjes naar lieve vrienden gestuurd en ik heb ook wat dingen naar mezelf gestuurd, en dat is best handig.
  4. De nieuwe opstelling op mijn niet-bestaande bureau, de eettafel. Ik heb een standaard voor mijn laptop gekocht, en een draadloos toetsenbord en een muis, zodat ik nu wat meer aandacht aan mijn houding achter de computer kan besteden, in plaats van de hele dag in schildpadhouding voorovergebogen over mijn MacBook heen te zitten. Het was een behoorlijke investering (en er komt nog een nabrander aan in de vorm van een standaard voor mijn iPad, zodat ik een kek vergadercentrum kan bouwen), maar ik kreeg een bonus van school dus het kon. Het was natuurlijk beter geweest als ik dit op dag 1 van de lockdown had gedaan, maar ja, dat zou een efficiëntie vereisen die ik niet heb.
  5. Alle tips en adviezen die ik via de social media heb gekregen over mijn oogschurft. Sommige waren goedbedoeld maar niet verstandig om op te volgen (‘smeer er nivea op’ – als ik ergens echt allergisch voor ben is het nivea), sommige verstandig om op te volgen maar dat betekent niet dat ik het ga doen (‘ga naar de huisarts’ – volgens mij is de wachtkamer van de huisarts een 100% garantie op een besmetting met iets dat ik niet wil) en sommige kwamen van de broer van Jolijn, die dermatoloog is (‘smeer vaseline op de droge stukken’, en, ok, ook een ‘vraag deze zalf aan de huisarts’). Het gaat steeds beter met de plekken dus dat scheelt.
  6. De horeca. Ik heb heerlijk gegeten bij FG met Lianne en bij Wielinga en Tabú met Michel. En drankjes gedronken in de zon, met Michel, Lianne en met Frank. Het draagt zo veel bij aan mijn welzijn, niet omdat ik een alcoholist ben, maar omdat ik van lekkere dingen eten en drinken hou, in het gezelschap van leuke mensen.
  7. De online trainingen die ik doe en gedaan heb bij Structuurjunkie. Ik heb ‘Uitstelgedrag UIT’ afgerond en ik ben nu bezig met de plantraining. Heerlijk om zo met mijn eigen productiviteit bezig te zijn, en ik merk dat ik veel meer gedaan krijg nu ik niet de hele tijd afleidingsmanoeuvres aan het verzinnen ben.
  8. Dat ik weer naar school kan. Ik vind het heerlijk om op mijn werkkamer te zitten en over sommige dingen live met mensen te kunnen overleggen. Ik heb geen idee hoe het na de zomer gaat worden als we weer alle kids in het gebouw hebben maar als ik er zelf 1,5 meter afstand van moet houden, maar dat zien we dan wel. Voor nu vind ik het fijn, en straks vind ik het fijn dat we vakantie hebben, en daarna komt het vanzelf wel goed.
  9. Cappuccino. Dat is natuurlijk helemaal niks nieuws maar ik heb heel lang alleen maar zwarte koffie gedronken, en nu heb ik de cappuccinoschuimer op mijn Nespresso weer ontdekt, en drink ik een keer per dag als beloning voor iets wat ik heb afgerond, want je rondt altijd wel iets af op een dag, een cappuccino met ongezoete amandelmelk. Ja, ik ben echt rock and roll.
  10. Dat we weer cultuur mogen beleven. Ik ben vanmiddag in de Stadsgehoorzaal naar twee voorstellingen geweest, een van Dansblok en een van PS Theater, en eerder deze maand naar de Lakenhal en de bioscoop. Alsof ik weer kan ademen, zo fantastisch voelt dat. Heel fijn dat er nu ook meer ruimte komt voor culturele instellingen om activiteiten mogelijk te maken – ik zal daar de komende tijd intensief gebruik van gaan maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.