Cursus,  Gezeur,  Ontspannen,  Vrije dag

Een vrije dag

Als onderdeel van de workshop ‘Tijd voor jezelf’, die ik in het kader van de membership van Structuurjunkie gevolgd heb, heb ik mezelf voorgenomen om elke maand 1 hele dag vrij te plannen. Dus dat zou dan een dag moeten zijn waarop ik geen afspraken met anderen maak, geen grote klussen voor mezelf inplan en geen ambitieuze projecten ten uitvoer ga brengen. Afgelopen vrijdag was de eerste van die vrije dagen, en hoewel het best goed ging, heb ik wel wat verbeterpuntjes voor de volgende. Zo had ik de dag het liefst ingeleid door gigantisch uit te slapen, maar dat ging niet, want Michel moest werken, en bovendien lag ik, door gemeenteraadsgedoe, zelf ook pas om een uur of 3 in bed. Ik was dus minder fit dan ik wilde. Dat was voor mij een mooie reden om bij wijze van begin van de dag, nadat ik Michel had uitgezwaaid, maar liefst twee afleveringen van Drag Race Canada achter elkaar te kijken, terwijl ik mijn bosvruchtenshake consumeerde. Dat was helemaal niet slecht. Omdat ik ook op een vrije dag wil sporten, ben ik daarna gaan fietsen – een route die ik voor mezelf had uitgestippeld via Noordwijk en de bollenstreek, en nu eindelijk een keer met medewerking van de natuur, want de zon scheen. Toen ik weer thuis was, heb ik lekker geluncht en daarna ben ik op een heel laag tempo dingen gaan doen.

Want het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik heb maar liefst twee dingetjes gedaan die op de to do lijst stonden: ik heb pasfoto’s laten maken voor mijn nieuwe rijbewijs en ik ben een pakketje gaan ophalen in de stad. Maar toen ik klaar was met de pasfoto’s en door Leiden Centraal liep, zag ik dat Starbucks de pumpkin spice weer op voorraad had, en toen heb ik alle plannetjes laten varen en ben ik een uur lang gaan lezen met een emmer koffie. Dat doe ik anders nooit. Aan het eind van de middag had ik met Michel afgesproken op een terras, want het was ook gewoon vrijdagmiddag en op een vrije dag breng ik graag ook wat tijd door met mijn vriend. In plaats van een glas chardonnay bestelde ik een fles (ja, die hebben we gedeeld) en we hebben heerlijk in de pre-herfst zon zitten kletsen. Om de feestelijkheden nog compleet te maken heb ik vanaf het terras via de Bijenkorf-app een paar prachtige laarzen besteld, en toen was de dag wel zo’n beetje voorbij. Ik vond het heel prettig om een dag vrij te hebben, maar ik moet ook constateren dat ik de dag erna vervolgens eigenlijk niet meer aan het werk kom: als ik het strakgespannen elastiekje loslaat, blijkt kennelijk pas hoezeer de rek eruit is. Misschien moet ik daar maar van leren, en behalve een officieel ingeplande vrije dag ook zorgen dat ik op andere dagen wat oplaadmomentjes inplan. Dan kan ik nog meer genieten van de volgende vrije dag die ik voor mezelf heb ingepland!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.