Corona,  Corona-diaries,  Kerst,  Vakantie

Kerstvakantie

Donderdagmiddag trokken Michel en ik er al een fles champagne op open, want toen was voor ons beiden het onderwijs afgelopen, maar technisch gezien is de Kerstvakantie vandaag begonnen (tenzij je echt een enorm precies persoon bent, dan is het nu technisch gezien weekend en begint maandag technisch gezien de Kerstvakantie – ik vind het allemaal prima, als het maar vakantie is). Het wordt natuurlijk wel een beetje een rare Kerst, want we kunnen ongetwijfeld minder doen dan we van plan waren. Die plannen wisselen per persoon: veel mensen zijn enorme familietijgers en hadden zich verheugd om Eerste Kerstdag met de eigen familie en Tweede Kerstdag met de schoonfamilie (of andersom) te besteden, en zien die plannen nu in het water vallen, omdat een familie doorgaans meer mensen bevat dan de toegestane drie. Michel en ik hadden die plannen toch al niet, want voor ons is Kerst meestal een dag met iets van familie en een dag samen uit eten, en hoewel we best iets met familie hadden kunnen doen, want mijn moeder en die van Michel wonen alleen, dus een bezoekje had prima binnen de regels gepast, hebben we daar toch vanaf gezien. Om mijn moeder te bezoeken moeten we een flinke reis met het OV maken, en daar hebben we weinig zin in, en Michel zijn moeder gaat naar haar andere kind met haar gezin. En uit eten? Helaas. Dat duurt vrees ik nog wel even.

Maar dat betekent niet dat we geen plannen hebben gemaakt voor de Kerstvakantie, want dat hebben we wel. Zo hebben we plechtig aan elkaar beloofd dat we elke dag een wandelingetje gaan maken, want frisse lucht is goed voor de mens en we wonen in een mooie stad waar altijd wel wat te zien is. Ik wil sowieso dagelijks sporten, dus ofwel hardlopen ofwel binnen met een van mijn sportapps yoga, pilates of krachttraining doen, omdat ik ook in de tweede lockdown geen corona-kilo’s wil oplopen. Al die beweging is nodig omdat we ook een boel culinaire plannen hebben: op Kerstavond het jaren 80-diner van garnalencocktail en kaasfondue, Eerste Kerstdag natuurlijk kalkoen en Tweede Kerstdag restjes kalkoen en andere lekkere dingen. Ik heb een flinke bestelling bij een van mijn favoriete webshops, die van Lindenhoff, gedaan, en er komt ook nog ganzenborst, côte de boeuf en eendengehakt, in de diepvries hebben we nog een wildzwijnrollade en een kip gevuld met truffel, en Michel maakt nog een keer zijn onvolprezen erwtensoep. En naast het eten en het eten eraf sporten wil ik ook lezen, series kijken, het spelletje dat ik voor Michel had gekocht voor de intelligente lockdown daadwerkelijk een keer spelen en weer eens aan het schrijven gaan. Leuk hoor, zo’n Kerstvakantie, maar als ik dit allemaal zie vraag ik me af of ik aan twee weken wel genoeg heb…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.