Corona,  Corona-diaries,  D66,  School

Online Kerstborrels

Omdat we niet met meer dan 2 mensen mogen afspreken op het moment en omdat we, zelfs als we met meer dan 2 mensen zouden mogen afspreken, nergens kunnen afspreken omdat de horeca dicht is en de Albert Heijn het niet zou waarderen als we een soort social gathering zouden organiseren in het chips- en nootjesvak, zijn naast de reguliere vergaderingen en lessen nu ook de borrels online. Woensdag was er een pubquiz van school in Google Meets, waarbij we door middel van breakoutrooms met kleinere teams de formulieren konden invullen, en ik zal eerlijk zijn: ik heb me uitstekend vermaakt. Dit komt deels doordat ik ervan overtuigd ben dat ik een groot pubquiz-talent ben, dus als ik aan zo’n quiz mee kan doen grijp ik de kans met beide handen aan. Mijn collega’s van school doen best vaak mee aan offline pubquizzen, maar dat is altijd zonder mij, want kennelijk deelt niet iedereen mijn visie op mijn talent – misschien is dat wel terecht, want ze winnen geregeld. Hoe dan ook, nu kon ik samen met Michel meedoen, in mijn eigen huis, met mijn eigen drankjes (een fles prosecco die ik ‘s middags even had gescoord), en ik kon in mijn team shinen omdat ik maar liefst 9 van de 10 foute Kersttruien geïnspireerd door televisie en film kon identificeren, en er weten weinig mensen zoveel over kerstmuziek uit de jaren ’80 als ik. Ja, het gapende hiaat dat ik heb op het gebied van aardrijkskunde werd weer eens zichtbaar, maar daar gaat het nu niet om. Volgens mij hebben we gewonnen!

Vanmiddag was de D66 Kerstborrel, waarbij we met de gehele Leidse regio in Zoom bijeenkwamen om de fractievoorzitters van D66 Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp hun visie op het afgelopen jaar en hun verwachtingen ten aanzien van het komende jaar te horen geven. Natuurlijk is een online borrel leuker dan geen borrel, maar het is ook aanzienlijk minder leuk dan een live borrel, al is het alleen omdat het mij een stuk minder zwaar valt om vier mannen drie kwartier over politiek te horen praten als ik er een glas slechte horeca-wijn bij kan drinken en kan proberen de schaal met hapjes zo vaak mogelijk te onderscheppen – althans, tot de mini-frikandellen op zijn. Zoals ons kamerlid Paul van Meenen, die ook uit Leiden komt en dus aanwezig was in de Zoom, altijd zei: ‘Democratie is leuk, maar er moet wel bij gedronken worden.’ En er stond me niets in de weg om erbij te drinken natuurlijk – maar ik blijk mijn democratisch drinken toch liever in de kroeg te doen. Dan heb je ook een reden om een beetje je best te doen op je outfit (in plaats van je achtergrondje) en kan je tijdens de speeches ook stiekem een beetje roddelen met andere mensen op de borrel (in plaats van via What’s App). Onze nieuwjaarsreceptie zal ook online zijn, dus ik zal mijn hoop moeten richten op een D66 voorjaarsborrel. Dat is nog helemaal geen traditie, maar nood breekt wet wat mij betreft: democratie moet wel een beetje leuk blijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.