45 dingen,  Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes

De 45 dingen die ik wil doen voordat ik 46 word – TUSSENSTAND

Het is vandaag 15 januari, wat betekent dat ik vandaag een soort van jarig ben, want ik ben vandaag 45 en een half. Dat brengt natuurlijk met zich mee dat ik eens even moet gaan inventariseren hoezeer ik opschiet op de lijst van dingen die ik voor mijn volgende verjaardag zou willen hebben bereikt, en die inventarisatie deel ik met jullie. Omdat corona een vuile hoer is gaat het moeilijk worden om alle dingen op de lijst voor mijn volgende verjaardag af te ronden, maar dat is het al jaren – ook al voor corona en ook toen er minder items op mijn lijst stonden (omdat ik toen gewoon jonger was) lukte het me niet, dus ach, misschien is het wel fijn om corona de schuld te geven. Als iemand mogelijkheid ziet om een of meer van deze dingen met mij te ondernemen, hou ik me aanbevolen!

  1. 45 boeken lezen – ik ben bezig in boek nummer 25, dus over de helft, dus op schema.
  2. 45 films zien – gisteren heb ik film nummer 22 gekeken (21 Bridges, want ik had zin in een harde politiefilm), dus ik ben net iets onder de helft. Komt wel goed met al die lockdownweken die ik nog in het verschiet heb. Overigens is Jexi een echte aanrader.
  3. 20 seizoenen van series kijken – ik heb 9 series gekeken, met als laatste The Queen’s Gambit. Series kosten aanzienlijk meer tijd dan films, dus ik hoop dat het lukt.
  4. Naar 5 concerten – hahaha nee natuurlijk niet. Ik heb wel veel kaartjes die nog niet gecanceld zijn en ik heb een concertfilm gezien.
  5. Naar 4 musea waar ik nog nooit geweest ben – ook niet.
  6. Naar 6 theatervoorstellingen – ik heb er een gezien, op school.
  7. Naar een drag show – nee. Gelukkig wel veel Drag Race online.
  8. Naar een opera – nee.
  9. Naar een dansvoorstelling – nee.
  10. Een boswandeling maken – dat dan weer wel, want het bos is altijd open. Vanuit een mooi hotel in Zeist zijn Michel en ik naar de Pyramide van Austerlitz gewandeld. Door het bos.
  11. Een strandwandeling maken – ja, dat ook, want ook het strand is altijd open. Bas kwam me een keer halen met zijn auto om in Noordwijk te wandelen, en dat was heerlijk.
  12. Een fietstocht van 45 km maken – ja, meerdere keren zelfs.
  13. Meedoen aan 3 hardloopevenementen – nee, nog niet, maar ik train en er is hoop voor het voorjaar.
  14. De Joop Zoetemelk-classic fietsen – ik heb een mail gekregen dat hij waarschijnlijk doorgaat, en dan ben ik er zeker bij.
  15. Naar een voetbalwedstrijd – als het mag, wil ik het. Heel graag.
  16. Een cursus op creatief gebied volgen – gedaan, een workshop ring maken bij Eva Schreuder. Dat was echt fantastisch.
  17. Een cursus op culinair gebied volgen – heb ik nog niet gedaan, er zijn online kookcursussen, dus als het moet kan het altijd nog, maar ik hoop nog even op een offline kookcursus.
  18. Een buikdansworkshop doen – ook dit kan online, maar ik wil offline, dus ook hier wacht ik.
  19. 1 ding van de awesome-lijst doen en de awesome-lijst updaten – ja, gedaan, ik heb in het Conservatorium-hotel geslapen, en ik zal binnenkort een nieuwe awesome-lijst presenteren.
  20. Alle Avengers-films in chronologische volgorde kijken – ben ik mee bezig!
  21. Mijn website mooi maken – nog  niet gedaan.
  22. Mijn kleding/accessoires wishlist updaten – ben ik doorlopend mee bezig, ik zal daar binnenkort eens wat woorden aan wijden.
  23. Een playlist maken van mijn 101 favoriete liedjes – nog steeds niet af.
  24. Een Celine trio tas kopen – gedaan, het is echt een fantastische aanschaf.
  25. Een paar dagen alleen weggaan – gedaan, ik ben alleen paar dagen naar Maastricht gegaan.
  26. 6x een massage – ik heb er 3 gehad, maar er is nu lockdown en mijn favoriete masseuse is naar Haarlem verhuisd. Zodra de contactberoepen weer in actie komen, ga ik een massage regelen, want ik zou best wel zin hebben in een massage.
  27. 6x een facial – hier heb ik er ook 3 van gehad, en ik had er een gepland voor januari, maar die zal niet doorgaan. Komt ook wel goed.
  28. Bloed geven – heb ik al 2 keer gedaan zelfs, is een van de weinige uitjes die er nog mogelijk zijn.
  29. Naar de tandarts – nog niet, maar zou wel een goed idee zijn.
  30. Naar een wijnproeverij – gedaan, een rosé-proeverij in De Buurt 1.5 en een Beaujolais Nouveau-proeverij.
  31. Een fles champagne sabreren – nog niet, maar ik heb een sabel en ik heb flessen champagne, dus desnoods doe ik dat op 14 juli nog.
  32. Een wijngaard bezoeken – nog niet gedaan.
  33. Uit 10 verschillende landen een fles wijn drinken (mag gedeeld worden) – ik heb er 7 nu: Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Libanon en de Verenigde Staten. En in de koelkast staat een fles oranje wijn uit Slovenië.
  34. Naar een sterrenrestaurant waar ik nog nooit geweest ben – ja, The White Room in Amsterdam.
  35. Naar Parijs – in mijn dromen.
  36. Fruits de mer eten – nog niet. Zodra het kan, ga ik naar Scheveningen. Of ik eet ze in Parijs.
  37. Een fotoshoot doen – nog niet, maar ik heb wel een fotografe op het oog.
  38. Me laten opmaken door een pro – de enige die me opmaakt ben ik vooralsnog zelf, en ik ben bij lange na geen pro. Althans, geen pro in opmaken.
  39. Naar de Efteling – ik hoop dat dit gaat lukken.
  40. Een ijsvogel in het wild zien – nee, ik heb wel met Michel een half uur in de bosjes gelegen maar die teringlijder liet zich niet zien.
  41. Naar een dierentuin – lijkt me ook zo leuk als dat weer zou kunnen.
  42. Een vaartochtje maken met een boot – nee, maar Frank heeft een boot (de Kersenpit) dus ik heb goede hoop.
  43. Een dag helpen bij de voedselbank – de keren dat ik ze gebeld heb hadden ze niemand nodig, dus dat is vooralsnog niet gelukt, maar ik heb wel heel veel eten en andere dingen voor ze opgehaald, dus ik vind ergens wel dat het een beetje gelukt is. Maar ik heb ook nog wel even om me aan te melden.
  44. Een activiteit met mijn tutorleerlingen – tenzij online een Google Forms invullen telt, en dat doet het niet, heb ik dit nog niet gedaan.
  45. 50.000 woorden aan mijn boek schrijven – tussenstand: 30897. Schiet lekker op dus!

2 Comments

 • Lindsey

  Ik heb aanvullingen voor je lijst! Je kunt bij Onno Kleyn een creatief schrijven over culinaire zaken workshop doen.

  En opmaken door een Pro kan ik de Glambar in Rotterdam aanraden – ik heb daar vorig jaar make-up les genomen en sindsdien lijkt het iets minder vaak alsof ik een gesmolten twix op mijn wang heb als ik iets met bronzer doe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.