Corona,  Corona-diaries,  Cursus,  Projecten

Een leven lang leren

Vorige week was ik met Lianne aan het appen, waarbij we samen even een scherpe analyse gaven van alles wat er met iedereen mis is, en toen zei Lianne over mij dat ik mijn eigen grootste, mooiste en lievelingsproject ben; ik heb heus ook mijn issues, maar ik werk met enthousiasme en liefde aan Project Susannah. Dat lijkt me een heel goede inschatting van wat ik zo’n beetje elke dag van mijn leven probeer te bereiken: als net een klein beetje beter  mens gaan slapen dan hoe ik wakker geworden ben. Ik ben dan ook constant op zoek naar manieren om dat te verwezenlijken – al die projectjes die op zich natuurlijk totaal onbelangrijk zijn dragen uiteindelijk wel bij aan Project Susannah. Ik geloof niet in een hiernamaals, en ik heb geen kinderen, dus wat ik achterlaat zal volledig bestaan uit herinneringen van andere mensen, de dingen die ik geschreven en gemaakt heb, en alles wat je tot in de eeuwigheid van en over mij zult kunnen vinden in de krochten van de online social media. Dus natuurlijk maakt het geen reet uit of ik in een jaar 52 boeken lees, maar ik neem van ieder boek, of het nou fictie, non-fictie of self help is, iets mee. Als ik naar een museum, concert of bioscoop ga (ja ook keiharde actiefilms) ga ik een klein beetje anders naar huis, en hoewel die twee kilo die ik wel of niet dit jaar ga afvallen waarschijnlijk onzichtbaar zijn (zeker zolang ik via Teams met de buitenwereld communiceer, mijn gezicht is sowieso niet te zwaar) ervaar ik het als onderhoud van het bouwwerk waarin het grote project tot uitvoer wordt gebracht.

Maar ja, voor zo’n groot project als ik zelf ben is het ook weleens handig om een externe docent binnen te halen. Ik vermoed dat iedereen met kinderen in de corona-tijd de waarde van onderwijs door professionals is gaan inzien, dus ik ga hier en daar ook op zoek naar mensen die me dingen kunnen leren. Zo heb ik me aan het eind van de zomer aangemeld voor het Membership van Structuurjunkie, en heb ik van Cynthia ook de plantraining, de uitstelgedragtraining en de ‘nee zeggen’-training gevolgd (ik heb alle trainingen overigens twee keer gedaan, en ik ben nu de thema’s uit het Membership aan het herhalen). Hoewel ik vind dat Cynthia in het algemeen dingen vertelt die ik eigenlijk al lang weet, is het voor mij toch ook wel heel handig om die kennis in mijn praktijk te activeren. Aan het eind van het jaar deed ik de Mini Emotional Detox van ook Humans Only (prima voor de contemplatieve dagen aan het eind van het jaar) en vorige week deed ik een webinar van Eve Tomascewski (van Manevesto/The Goaldigger’s Club), dat voor het eerste kwartier bestond uit een mij iets te uitgebreid onderdeel waarin ze zichzelf voorstelde,* en voor de laatste tien minuten uit een reclamepraatje voor een programma dat ze draait dat €2499** kost en waardoor ik alleen maar kon denken dat ik het verkeerde vak gekozen heb. Maar in de tijd daartussen was het eigenlijk heel interessant en leerzaam. Ik ga dus lekker verder met mijn cursusjes en projectjes – want het kan altijd net dat kleine beetje beter!

* Je favoriete koffie bij Starbucks is wat mij betreft een detailniveau dat niet bezocht hoeft te worden tijdens een professioneel verhaal.
** Ex BTW.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.