Corona,  Corona-diaries,  Weggeven

Drie weken weggeven

Een van de projecten van 2021 is elke week 5 dingen weggeven op mijn ‘Susannah geeft het weg‘-Insta. Ik ben inmiddels lekker van start gegaan – het is nu week 4, maar de spullen gaan op zondag online, dus vooralsnog heb ik 15 dingen op de site gezet. Nou ja, technisch gezien 19, want er zaten 2 paar schoenen bij en een bescheiden kaveltje sieraden (een ring en een paar oorbellen), maar ik tel de posts. In week 1 postte ik 2 kookboeken, 2 jurken en een paar glittersneakers, in week 2 nog eens 2 kookboeken, een flesje parfum, een jurk en een paar laarzen, en gisteren een boek, de sieraden, een legging, een tas en een jurk. En ik ben heel trots, want bijna alles is weg: 14 van de 15 items zijn geclaimd, opgehaald, verstuurd of liggen hier te wachten tot ik de rol bruin papier die ik online heb moeten bestellen omdat ik nergens een winkel kan vinden die dat verkoopt en open is binnen heb. Het enige wat ik nog niet heb kunnen slijten is het paar zwarte glittersneakers van Converse, en dat verbaast me op zich wel een beetje, want ik heb maat 39, net als een groot deel van de rest van de wereld, ze zijn van een behoorlijk bekend merk, ze verkeren nog in prima staat en, en laten we niet doen alsof dat onbelangrijk is, het zijn zwarte glittersneakers, perfect voor iedereen die tegelijkertijd een positieve en een gothic uitstraling wil hebben.

Ik had dus verwacht dat er wel veel enthousiasme voor die schoenen zou zijn – aan de andere kant, ik doe ze zelf ook weg, dus ik kan het moeilijk anderen kwalijk nemen dat ze er niet voor in de rij staan. Maar ze verdienen wel meer liefde dan ze nu krijgen. Ik had overigens ook verwacht dat dit wel een makkelijk project zou zijn. Je maakt een paar foto’s en flikkert ze online, en dan is iedereen blij. Dat valt een beetje tegen: ik maak inderdaad een paar foto’s, maar voordat ik de spullen er een beetje appetijtelijk op heb staan, ben ik alweer een tijdje verder, en dan moet ik er ook nog enthousiasmerende teksten bij schrijven, anders wil niemand ze. Bovendien blijk ik dingen te vergeten, zoals te vermelden wat de maat van een paar laarzen is, en dan zijn er mensen die toch willen dat ik iets opstuur, of twee mensen die op hetzelfde item hebben gereageerd, zodat ik weer moet uitzoeken wie eerder was. Allemaal maar kleine klusjes natuurlijk, behalve dat opsturen, want überhaupt een PostNL pakketpunt lokaliseren is een ‘Raiders of the lost ark’-achtige onderneming op het moment, maar al met al kost het me meer tijd dan ik dacht. Maar het levert me ook wel leuke dingen op, want ik heb al met maar liefst 3 heel leuke oud-leerlingen (uiteraard corona-proof) kunnen bijkletsen, en ik merk nu al dat ik als een soort Marie Kondo-tornado door de eigen collectie raas: ‘Does this spark joy? No? WEG ERMEE!’ Heerlijk. Als ik nou nog iemand zou kunnen vinden die die glittersneakers zou willen adopteren, was het helemaal af!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.