Corona,  Corona-diaries,  Verheuglijst

Een nieuwe verheuglijst

Ik verwacht dat er aanstaande dinsdag weer eens een ouderwetse persconferentie komt. Ouderwets in die zin dat we Rutte, De Jonge en hun respectieve gebarentolken krijgen (door die combo van twee mannen en twee vrouwen moet ik elke keer aan ABBA denken, maar dan zonder de catchy deuntjes), maar ook ouderwets in die zin dat ik vermoed dat er nog even weinig goed nieuws aan zit te komen. En dan kan ik twee dingen doen, namelijk mopperen en klagen en alvast ongelukkig zijn over alles wat ik de komende periode allemaal niet mag, of ik kan me richten op mijn verheuglijst. Want als ik even wat tijd steek in het maken van een lijstje van dingen waar ik naar uit kan kijken, voel ik me al snel een stuk beter. Zo is aanstaande dinsdag niet alleen persco-dag, maar het is ook de verjaardag van Martine, en ik heb een superleuk cadeau voor haar gekocht – vooralsnog verheug ik me op de bezorging die aanstaande maandag moet plaatsvinden, maar als alles lukt denk ik dat ze er heel blij mee is. Ik in elk geval wel. Voor Valentijnsdag heb ik voor Michel en mij een ontbijt besteld bij FG in Rotterdam, dus dat wordt ook een mooie ochtend met allemaal lekkere dingen om te eten. En te drinken natuurlijk, want los van het vruchtensap dat in de ontbijtbox zit vermoed ik dat er ook nog wel wat champagne uit de collectie voorbij zal komen.

Over champagne gesproken: ik verheug me ook op de bezorging van het champagnepakket dat Lianne en ik hebben gewonnen met een winactie van Grapefinds en Yannick Prévoteau op Instagram. Dat was de tweede prijs – de eerste prijs was een trip naar de Champagne, die ik dus niet heb gewonnen, maar dat hoefde ook niet, want Yvo (mijn wine dealer) had me al beloofd dat hij me mee zou nemen naar de Champagne als ik de prijsvraag niet won. Dus daar verheug ik me ook op. Volgende week komt Bas op bezoek en hij neemt zijn puppy Nugget mee, en ik ga nog afspreken met Roxana, om een stukje te wandelen, maar ook zij heeft een hondje, dus wie weet. Op zich ben ik helemaal geen hondenmens overigens – eens in de zoveel tijd even met zo’n eikel kroelen is voor mij meer dan genoeg. Ik moet nog 1 voetbalplaatje, en als ik die heb is mijn album compleet. Het wordt steeds later donker, dus ik kan me verheugen op langer buiten zijn (het duurt nog wel even voordat het na het ingaan van de avondklok donker wordt, dus daar maak ik me geen zorgen over). We hebben voor mei een reservering bij een sterrenrestaurant, en ik heb goede hoop dat dat misschien wel gewoon door kan gaan. Elke vrijdag komt er een nieuwe aflevering van WandaVision online, en elke zaterdag een nieuwe aflevering van RuPaul’s Drag Race. En ooit gaan de bioscopen en de musea open. Dus laat maar komen, die persco, ik heb een verheuglijst in mijn achterzak!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.