Corona,  Corona-diaries

Samen een dag voor mezelf delen

Het lukt me nog steeds om elke maand een dag helemaal vrij te plannen – een dag voor mezelf, waarop ik niks moet en alleen maar de dingen hoef te doen die ik wil. Deze maand was het best lastig om het voor mezelf te regelen, want een deel van januari was de kerstvakantie, en ik vind het een beetje gek om in een vakantie een dag vrij te plannen (in februari zal het overigens wel moeten, maar dat zien we dan wel weer), en de rest van januari is gillend druk. Maar met een beetje creatief schuiven in mijn agenda heb ik gisteren vrij weten te spelen, in feite door alles wat ik normaal op woensdagen doe in de andere dagen van de week te proppen, zodat ik als een soort Mozes die de zee scheidt door het water opzij te duwen een gat midden in mijn agenda heb gecreëerd. En zodra ik die dag had weten vrij te plannen, ben ik in eerste instantie aan de slag gegaan met het grote verheugen en faciliteren. Zo heb ik vorige week al een bestelling met een lief briefje aan mezelf geplaatst bij Brownies Per Post, om ervoor te zorgen dat ik kon genieten van de limited edition After Eight editie bij mijn ochtendprogramma: koffie drinken (en brownies eten dus) terwijl ik naar een nieuwe aflevering van WandaVision en daarna The Incredible Hulk (de film uit 2008, die heb ik, ondanks mijn Marvel-verslaving destijds helemaal gemist) keek. En dat dan in mijn yoga-kleding, want ik had een prachtige online-les voor mezelf gevonden.

Wat ik ook voor mezelf had gehosseld, was een auto, want ik had de Opel Corsa van Marc drie dagen te leen, vooral om naar school te gaan. Maar ik kon hem dus net zo goed gebruiken voor mijn vrije dag, leek me. En toen leek het me nog een beter plan om de middag van de dag die ik voor mezelf had geclaimd met Michel te delen, want die werkt op het moment harder dan iedereen die ik ken en hij zal niet zo snel zomaar even vrij nemen. Maar toen ik hem voorstelde dat hij in de ochtend gewoon zijn dingen zou kunnen doen en dan om 13.00 bij mij in de auto zou kunnen stappen, was hij best te porren voor het plan om samen op Scheveningen een portie kibbeling te eten en daarna te gaan wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. En zo geschiedde: we hebben zalig geluncht (in de auto, want het was niet zulk heel fraai weer), daarna vier kilometer gewandeld in een prachtig natuurgebied, waar ik zowaar herten heb zien lopen (die verstoppen zich meestal als ik me ergens meld) en tot slot hebben we lekkere boodschappen gedaan om gezellig thuis te eten (alsof er een optie was om in een restaurant te dineren – was het maar zo’n feest). Ik heb echt genoten van deze deels gedeelde vrije dag. Misschien dat ik de volgende weer helemaal alleen voor mij claim, maar soms is kennelijk de leukste manier om tijd voor jezelf te nemen tijd met iemand anders door te brengen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.