Corona,  Corona-diaries,  No spend 2021,  Winkelen

Hamsteren

Omdat ik mezelf voor 2021 tot doel heb gesteld om geen kleren, schoenen, cosmetica en boeken te kopen, moest ik me daar aan het eind van 2020 natuurlijk nog wel even op voorbereiden. Ik ben heus niet als een soort Kardashian met contanten smijtend over het internet gegaan, maar het leek me wel verstandig om van een aantal dingen waarvan ik al wist dat ik die in de loop van het jaar nodig zou hebben een voorraadje aan te leggen. Op het gebied van cosmetica waren dat overigens nogal basale dingen, want make-up heb ik zat (en dankzij de adventskalenders heb ik nu iets van zes mascara’s en vier lipsticks op voorraad, dus dat zit ook wel goed), maar ik wil niet halverwege het jaar constateren dat ik geen nagellakremover heb. Ik vind op zich dat ik ‘saaie’ dingen als nagellakremover en deodorant gewoon mag aanvullen in de loop van het jaar (ik heb ook weinig zin om vanaf september stinkend met afbladderende lak rond te lopen), maar ten eerste moeten ze dan echt op zijn en ten tweede wil ik het eigenlijk vermijden, want als ik een moeilijke dag heb gehad en ik ga dan na een paar maanden niets te hebben gekocht voor een onschuldige Rexona het Kruidvat in sta ik niet in voor de hoeveelheid spullen die ik vervolgens mee naar buiten sleep. Nee, dan kan ik beter een voorraadje deodorants, shampoo, conditioner en nagellakremover aanleggen – dan is het veel gemakkelijker om de principes vol te houden.

Ik heb ook nog wel een paar andere dingen aangeschaft ter voorbereiding van dit project. Dat lijkt in eerste instantie misschien een soort valsspelen, maar ik vind dat dus niet. Voor mij komt er voor fase 1 van een nieuw groot project altijd eerst fase 0, waarbij ik zorg dat alles vast klaarstaat. Zo bestond het Instagram-account van het weggeefproject al een dag of tien voordat er iets op kwam te staan, zo begin ik ieder dieet met het aanschaffen van een boel gezond eten, en zo begint voor mij een cursus nooit op het moment dat de eerste les begint, maar een paar dagen eerder, als ik een nieuw notitieboek in gebruik neem, de verschillende onderdelen van de cursus in mijn agenda zet, en ervoor zorg dat ik wen aan de gedachte dat ik iets ga doen. Omdat ik weet dat ik in 2021 nieuwe sportbroeken nodig heb (wat ik heb is te groot), heb ik in de laatste week van december maar liefst 4 kekke hardloopleggings besteld, en omdat het koud is, heb ik een hardloopjasje gekocht. Met de fijne serums die ik op mijn kop smeer om de krassen van de tand des tijds te verplegen ga ik het eind van het jaar niet halen, dus daar heb ik ook een voorraadje van ingeslagen. Ik heb ook gezorgd dat ik voldoende panty’s heb en hoewel ik natuurlijk genoeg boeken in huis heb, heb ik op de valreep van het jaar toch nog een boek of vijf ingeslagen, want dat zijn recente boeken van mijn favoriete auteurs, en daar ga ik geen jaar mee wachten. Maar nu ben ik er dus echt klaar voor,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.