Corona,  Corona-diaries,  Kleren

Corona-fashion

Iedereen die thuis werkt, en dat is zo goed als iedereen, weet inmiddels wel dat wat je aantrekt tijdens al je online activiteiten aan andere eisen moet voldoen dan wat je aantrekt als je regulier naar de zaak gaat. Ik vind het altijd belangrijk om er leuk uit te zien en ik besteed daar doorgaans ook best wel wat tijd (en geld) aan: als ik les geef, verwacht ik ergens ook wel dat een hele klas vol leerlingen blijft opletten, en dan wil het best helpen om ze iets te geven om naar te kijken – althans, in de tijd van het offline onderwijs zeker. Ook voor een raadsvergadering trok ik altijd wel iets bijzonders aan: toen we in Naturalis vergaderden, ging ik voor de dierenprint, en als het kan probeer ik, zonder dat het eruit ziet als een kostuum, mijn outfit bij de agenda aan te passen (dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar als ik toch een Mondriaan-jurk heb en we vergaderen over een De Stijl-jaar, is het ook niet zo moeilijk, en ach, je moet uiteindelijk toch kleren aan, dus dan kun je er net zo goed wat van maken). Dit soort dingen ram ik heus niet om 7 uur ’s ochtends voor de koffie in elkaar – als ik op zondag mijn weekplanning heb gemaakt, ga ik naar boven en hang ik de outfits ook klaar. Dan hoef ik ze alleen maar aan te trekken en de wijde wereld in te gaan. Dit systeem werkt al jaren voor mij, en ook in de lockdown ben ik daar vrolijk mee doorgegaan, al moet je voor online activiteiten wel iets anders gekleed gaan.

Als ik een dagje achter de laptop doorbreng, wil ik kleren aan waarin ik de hele dag lekker kan zitten, dus niet al te strak rond mijn middel, zeker nu het koud is is warmte een belangrijke factor, persoonlijk vind ik zachte stoffen prettiger dan stijf materiaal en het moet er vooral aan de bovenkant een beetje fatsoenlijk uitzien. Ik kan wel een spectaculaire rok aantrekken, maar uiteindelijk ziet niemand mijn onderlijf, dus dat heeft alleen maar zin als ik vervolgens een foto van mijn outfit op Instagram zet. Dus ik zorg ervoor dat er in elk geval iets interessants te zien is als ik met mijn kop in beeld kom: een mooie trui (soms zelfs met print), een fraaie ketting of mooie oorbellen. Of al die dingen. Wat ik sowieso heel prettig vind om aan te trekken voor weer een dag in de Zoom, is een jumpsuit, want zo’n jongen voldoet aan alle eisen, en het enige wat onhandig is aan een jumpsuit (dat je je zo’n beetje helemaal moet uitkleden als je naar het toilet wilt) is helemaal niet zo’n probleem als je in je eigen huis bent. Maar ik wil toch ook wel even een speciale lans breken voor de ‘Thuiswerk truien‘ van de firma Snurk, want toen ik die tegenkwam moest ik hardop lachen. Dat is pas een mooie manier om een professionele uitstraling met corona-comfort te combineren. Fijn om te zien dat de creativiteit in elk geval niet tegelijk met ons sociaal leven is komen te overlijden!

One Comment

  • Val Herman

    In the early days of TV, BBC and ITN newsreaders used to wear dinner/smoking jackets, white shirts and black bow ties. That’s all you could see as they sat at a desk and read from a hand-rolled prompter. Below the waste they wored ordinary old trousers or jeans.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.