Corona,  Corona-diaries,  Sporten

In beweging blijven

Toen de eerste lockdown begon (alweer bijna een jaar geleden, mensen, hoe gaan we de verjaardag van corona vieren?) heb ik me plechtig voorgenomen om de vooruitgang die ik had geboekt met betrekking tot mijn dieet- en fitnessregime niet te laten versukkelen. Dat is op zich goed gelukt, want op 17 mei tikte ik mijn streefgewicht aan en ik ben sindsdien maar 2x boven de 10% marge geschoten. En ik ben dus nog steeds, conform de afspraak met mezelf, elke dag aan het sporten. In het begin was dat krachttraining met de Kira Stokes-app of hardlopen, in de zomer kwam daar fietsen op mijn racefiets bij, en ergens in de herfst heb ik ook een abonnement op de website van Beachyogagirl genomen, zodat ik thuis op mijn matje ook yoga en pilates kan doen. Ik zorg dus voor voldoende variatie, en dat is denk ik de belangrijkste reden dat ik het volhoud. Dat en mijn Apple Watch, die mij er dagelijks op wijst dat ik 30 minuten moet bewegen en dat ik niet moet vergeten dat er 550 actieve calorieën verbrand moeten worden. Ik ken mensen die, om fit te blijven, een zogeheten ‘accountability partner’ hebben gezocht, met wie ze dagelijks over hun wederzijdse activiteiten overleggen, maar ik heb zo iemand niet nodig in mijn leven, althans niet zolang ik een Nazi om mijn pols heb die gaat zitten impliceren dat ik een vette faalhaas ben als ik om 21.00 nog niet alle bewegingsringen vol heb weten te maken.

Maar ik zal eerlijk zijn: ik mis de sportschool. Hier heb ik een aantal redenen voor, waarvan de eenvoudigste is dat ik het gewoon wel prettig vind om ergens heen te gaan om te bewegen. Zeker op dagen dat ik thuis sport, bevindt zo’n beetje mijn hele dagactiviteit zich op ongeveer 8 vierkante meter, want mijn yoga-matje leg ik naast de eettafel waaraan ik de ganse dag achter mijn laptop zit. Bovendien ging ik vroeger, toen alles nog mocht, met Bas sporten, en daarna dronken we koffie, en dat was gezellig. Ik heb inmiddels best wel wat spullen aangeschaft om mezelf thuis te faciliteren (dumbells, elastieken, een kleine bal en een grote bal en een fitness ring), maar soms wil ik wat anders. Op het roeiapparaat bijvoorbeeld, of een zwaardere dumbell, of aan een TRX hangen. Desnoods een groepsles (alsof ik die normaal niet mijd als de pest). En omdat ik vind dat corona eindig is – inmiddels voelt het meer als een mening dan als een overtuiging, maar dat is een ander verhaal – ga ik niet onbeperkt investeren in thuisfitnessapparatuur. Gelukkig kwam er deze week eindelijk een keer verandering in mijn fitnessroutine, want mijn sportschool biedt nu een-op-een personal trainingssessies aan op de parkeerplaats, zodat ik afgelopen woensdag in de stromende regen onder een partytent zowaar weer eens naar de sportschool ben geweest en heb getraind met iemand die er verstand van had. En daarna kreeg ik zelfs een kopje koffie, en dat was ouderwets gezellig. Ik mag maar liefst 2 keer per week zo’n lesje boeken, en dat is de welkome afwisseling waaraan ik behoefte had. Zo hou ik dat elke dag sporten voorlopig weer even vol!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.