Corona,  Corona-diaries,  Vakantie,  Zwolle

Een nachtje weg

Michel en ik gaan deze week op vakantie. Nou is ‘vakantie’ misschien een groot woord, zeker als je een vakantie relateert aan hoe een vakantie was voordat corona roet in al het eten gooide, maar goed: we gaan een nachtje in een hotel slapen. In Zwolle. Volgens de indeling die wij gebruiken voor vakanties is dit overigens technisch gezien een micro-vakantie. Er zijn namelijk wat ons betreft drie categorieën: de echte vakantie, de mini-vakantie (minstens twee nachten) en de micro-vakantie (een nacht). Dat we onderscheid maken tussen mini en micro heeft te maken met de vraag of we iemand moeten vragen om voor de kat te zorgen, want als we maar een nacht weggaan kan Lou prima overleven met een extra vol bakje voer (en de enorme hoeveelheid reserves die hij aan zijn ietwat dikke lijf heeft), maar als we langer weg zijn vragen we iemand om langs te komen om ons uitgemergelde en verontwaardigde monster noodvoeding te komen geven. Maar dat hoeft met deze vakantie niet, want we verwachten ongeveer 27 uur van huis te zijn, en dat redt hij wel. Vanwege alle maatregelen en vooral vanwege de extra strenge interpretatie die Michel aan de maatregelen geeft was het best ingewikkeld om een bestemming voor deze micro-vakantie te vinden, maar met een geleende auto en een bekend hotel leek het voor alle betrokkenen prima uitvoerbaar. In het hotel is een restaurant met afhaal, dus we zullen niet verhongeren, en bovendien gaan we op de heenweg even flink veel lekkere dingen inslaan om in de kamer van te kunnen snacken.

Het valt me wel op dat we, zodra we weten dat we met een auto weggaan, ineens geen maat meer kunnen houden op het punt van wat we meenemen. Travelling light is er niet meer bij. Ik kan makkelijk 4 dagen naar Madrid met mijn kekke rolkoffertje (maatje handbagage), maar voor 1 nacht in een hotel in Zwolle tuig ik een enorme volksverhuizing op. Ik heb een outfit aan en ik neem er een mee. Omdat we niet weten of er nog gewandeld gaat worden moeten er voor de zekerheid ook schoenen mee waarvan ik het niet erg vind dat ze in de natuur worden ingezet. Ik ben een boek aan het lezen, dus dat gaat mee, maar ik ga dat zeker uitlezen, dus er moet ook een reserve mee. Ik heb vakantie, wat betekent dat ik graag lekker veel series kijk, dus de iPad gaat mee, en natuurlijk de iPhone en de Apple Watch, hetgeen een massa kabeltjes in de koffer tot gevolg heeft. Bovendien hebben we een kamer met bad, dus er gaan badspullen mee, en allerlei maskertjes en dingetjes om uitgebreid mee te tutten. Maar ik laat ook wat dingen thuis: mijn agenda en mijn laptop. Al is het alleen al omdat de gedachte dat ik dit ga doen voelt alsof ik zonder parachute uit een vliegtuig spring; want als ik moet constateren dat ik niet eens twee dagen zonder agenda en laptop kan, heb ik echt vakantie nodig. Nou maar hopen dat ik aan 1 nacht Zwolle genoeg heb.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.