Corona,  Corona-diaries,  Geluk,  Lijstjes

Kleine geluksmomentjes

Ik ben net terug van een heerlijk verblijf in Zwolle, waarover later zeker meer, maar terwijl ik net tevreden zat na te genieten, viel het me op hoeveel kleine geluksmomentjes zich de afgelopen tijden hebben aangediend. En dat terwijl het op zich helemaal geen leuke periode is… Maar misschien is dat wel de truc: op zoek gaan naar kleine geluksmomentjes en ervoor zorgen dat je er eens in de zoveel tijd eentje voor jezelf weet te vinden. Dit waren een paar van die recente momenten voor mij:

 1. Elke vrijdagochtend de melding van DisneyPlus dat er een nieuwe aflevering van WandaVision voor me klaarstaat. Ik vind dat zo’n ontzettend mooie en spannende serie en ik kan bijna niet wachten tot het weer vrijdag is.
 2. Bij het zo voortreffelijke Valentijnsontbijt van FG zat een klein bakje chocoladepasta, zodat ik mijn enige echte guilty pleasure, paprikachips met chocoladepasta, kon eten. Ik wist niet dat dat zo’n mooie combinatie was, maar leerlingen hebben me dat een keer laten proeven in Rome, en sindsdien grijp ik de kans aan als het kan.
 3. Ik kreeg een tip op Instagram dat de chardonnay van 19 Crimes bij Albert Heijn in de bonus was, en hij was inderdaad heerlijk (overigens nog steeds €7,49, dus goedkoop was hij nog steeds niet).
 4. Tijdens een van mijn dagelijkse wandelingen zag ik sneeuwklokjes.
 5. Michel heeft me vandaag rondgeleid door Zwolle met een kaart die hij van het hotel had gekregen – de rondleiding was uit 2013, dus inmiddels was een van de winkels al dicht en een van de musea was aan het verbouwen, maar dat maakte niet uit. Ik vond het gewoon heerlijk om niet na te hoeven denken over waar we nu weer heen moesten en Michel was best snoezig met zijn kaart.
 6. Een stukje chocola of een croissant is voor mij altijd een feest.
 7. Vorige week had ik mijn mondkapje op bij Gall & Gall en toen vroeg iemand om mijn ID. Ik zei ‘Serieus? Ik ben 45!’ en toen hoefde ik het niet meer. Ik vond het geheel heel erg grappig.
 8. Naar bed gaan en geen wekker zetten. Daar val ik zo gelukkig van in slaap.

2 Comments

 • Vader

  When I was about 65 I bought a lino cutting knife at a D-I-Y shop in Darlington, and was asked for proof that I was over 18. I didn’t have any. I still bought the knife

 • Lin

  Wat fijn van je id!

  Pas vroeg een gall&gall man aan mijn vriendin haar id. Toen ze hem wilde pakken riep hij: hahaha nee natuurlijk niet

  😒

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.