Corona,  Corona-diaries,  Vragen,  Zijn er nog vragen?

Vragen op woensdag

Het is weer tijd voor de wekelijkse vragensessie, dus ik heb het vragenvakje op Instagram opengegooid in de hoop dat er genoeg vragen zouden worden aangemeld om me te inspireren om een mooie post mee te vullen. Dat viel tegen; op het moment van schrijven had ik er twee, en ik had er nog maar een paar op voorraad. Volgende week heb ik dus echt input van jullie nodig, mensen, gaarne vragen die jullie beantwoord willen zien hieronder posten, of op Instagram!

1. Je favo champagne?
Ik geloof niet dat er een specifieke champagne is die ik als favoriet zou noemen. Er zijn champagnes waar ik altijd van kan genieten, omdat die situatiegebonden zijn. Zo hou ik erg van Pol Roger, maar dat is ook omdat dat de champagne is die bij Jeanpagne geschonken wordt, en daar zou ik nu heel graag willen zijn. In het algemeen maak je mij niet blij met een Blanc de Blancs, want hoewel ik graag een chardonnay mag drinken, vind ik champagne van uitsluitend chardonnay iets te veel naar zure appelsap smaken (ik drink het overigens wel hoor, ‘maak je mij niet blij’ is misschien wat sterk aangezet – ik zal het alleen nooit bestellen als er een keuze is). Een Blanc de Noirs daarentegen vind ik meestal geweldig. Vandaag kreeg ik twee flessen champagne van Yannick Prévoteau, want Lianne en ik hebben een prijsvraag gewonnen; champagne die aan huis bezorgd wordt staat sowieso hoog op mijn voorkeurslijst. Technisch gezien geen champagne, want niet uit Frankrijk, maar toch heel lekker vind ik de bubbels van Nyetimber – uit Engeland.

2. Wat is je BMI?
Dit is een vraag van mijn vader, die hij als onder een andere blog had gezet als reactie. Het leek me wel mooi om deze aan het overzicht van ingekomen vragen toe te voegen, maar ik ga hem natuurlijk niet beantwoorden, want dit is als vraag echt gigantisch inappropriate. Ik heb mijn vader overigens wel het antwoord ge-smst, want zo ben ik dan ook wel weer.

3. Heb je vandaag nog gesport?
Deze vraag werd gesteld op Instagram door Maikel, die nota beide bene bij SportCity werkt, alwaar ik vandaag inderdaad gesport heb. Hij wist het antwoord dus al. Pfff. Maar goed, voor iedereen die er niet bij was: ik heb vandaag gesport, een lesje op de roeimachine met daarna een rondje core-training. Ik zal niet zeggen dat het een feest was, maar wel dat ik het fijn vond. Morgen mag ik weer!

4. Festival/zomerseizoen seizoen en waar je naar uitkijkt
Technisch gezien geen vraag, maar ik ga hem toch beantwoorden: ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst naar een festival ben geweest (met uitzondering van festivals in de bioscoop, maar de vragensteller bedoelt van die festivals op een veld met hippe muziek en foodtrucks met hip eten en in het algemeen mensen waardoor ik me een oude onhippe aardappel voel), en ik vermoed dat ik ook deze zomer niet zou gaan, al was het mogelijk. En ik vermoed dat het niet mogelijk is, dus laten we het zo doen: waar ik naar uitkijk is dat de mensen die graag naar festivals gaan, dat weer kunnen doen. Zonder dat het regent.

5. Trek je weer een vrolijk onesiepak aan op de eerste dag van de opening van het onderwijs?
Dit is het soort vragen dat collega’s kennelijk voor me hebben – ik herinner me mijn vorige vrolijke onesiepak niet eens, ik hoop dat het een kekke jumpsuit was en dat ik niet mijn Koekiemonsteronesie heb aangetrokken om te vieren dat we weer naar school mochten. Maar ik kan je dit beloven, Karlijn: ik ga voorlopig heel veel zorg en aandacht aan mijn schooloutfits besteden, want uiteindelijk is het Novum toch mijn catwalk. En die gaat binnenkort weer open, dus dat is goed nieuws!

Volgende week ga ik verder met de vragen – als jij er ook een aan me hebt, zet hem dan hieronder, dan gaat hij op de ’te beantwoorden’-lijst!

 

2 Comments

  • Val Herman

    BMI story from the UK. The UK has a vaccination programme far superior to anywhere else in the UK — thank Brexit for that. One of the considerations as to who has priority for Corina vaccinations is BMI. A good BMI is about 25 (units). This happened. A large but healthy and sporty Brit gave his details — 6 feet 2 inches tall, 17 stone. About 1.94m, 110 kgs. Somehow, 6 feet 2 inches was recorded as 6.2 cms, and his resultant BMI was 29,000. He became an urgent prioity case –tiny but heavy. When his data was correcetd, he didn’t get the vaccine, but found it all very amusing

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.