Corona,  Corona-diaries,  Persconferentie,  Vrienden

Laatste vakantiedag alweer

Vandaag was alweer de laatste dag van mijn voorjaarsvakantie, want op vrijdag werk ik formeel niet (over hoe dat in de praktijk zit doe ik maar even geen uitspraken) en in het weekend is het weekend, dus alles wat ik dan doe is meegenomen. Maar ik zal eerlijk zijn: hoewel ik hoge verwachtingen had van mijn productiviteit deze vakantie, althans, van dat deel dat ik niet in Zwolle zou doorbrengen, is er al met al geen zak van gekomen. Ik heb gesport, dat wel, en ik heb seizoen 1 van Agent Carter uitgespeeld en een extreem slechte film gekeken (Kingsman: The Golden Circle), maar verder heb ik aan al mijn schrijfprojecten, met uitzondering van deze blog natuurlijk, geen letter geschreven. En omdat het tegenwoordig bon ton is om de premier overal de schuld van te geven, zal ik niet achterblijven, want de aanleiding om min of meer volledig tot stilstand te komen was de persconferentie van afgelopen dinsdag, en dan in het bijzonder de mededeling dat de scholen met ingang van volgende week open gaan. Even voor de duidelijkheid: ik ben ontzettend blij dat we weer fysiek onderwijs mogen geven en ik heb verschrikkelijk veel zin om mijn leerlingen en collega’s weer te zien, maar ik voorzie nu al dat volgende week op school dermate intensief gaat zijn dat het voor iedereen, maar vooral voor mezelf, verstandig is om deze week toch maar even pas op de plaats te zetten en de vakantie te zien als een moment om goed uit te rusten.

Dus ik heb met veel genoegen zo goed als alles wat ik op mijn to do-list voor deze vakantie gezet had met mijn een na favoriete schrijftool (de vulpen blijft natuurlijk de echte favoriet), de blanco-roller, weer vakkundig uit mijn agenda verwijderd. Ik zeg zo goed als alles, want ik doe nog wel de training ‘Hyperproductief thuiswerken’ van Structuurjunkie, die ik vermoedelijk net op tijd af heb om daarna weer voorlopig niet meer thuis te werken, ik doe een tekencursus, er waren deze week maar liefst drie personal training-sessies mogelijk en vandaag had ik een ontbijt/koffie-date met Martine. We hadden afgesproken bij Ted’s, een nieuwe vestiging van een keten die de hele dag door ontbijt serveert, en hebben daar heerlijke spullen afgehaald, die we lekker samen in de zon hebben opgegeten. Ik had de cheese steak sandwich (waarvan ik het brood heb vervangen door mijn eigen crackers) en Martine had de chicken katsu sandwich. Het was heerlijk en heel erg prettig om weer eens iets te eten dat ik niet zelf had bereid. Er komt een dag dat we daar binnen afspreken en dan ook champagne gaan consumeren, maar voor nu was ik alweer heel tevreden dat ik even in de horeca was geweest, al was het alleen al om te bestellen en te wachten tot ze onze spullen hadden klaargemaakt. En Martine zien natuurlijk – hoewel ik haar, met dank aan de premier, vanaf volgende week wel vaker te zien ga krijgen. Doet die man toch nog iets goed.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.