Corona,  Corona-diaries,  Hotel,  Vakantie,  Zwolle

Op vakantie naar Zwolle

De allereerste keer dat ik een weekend wegging met mezelf, ging ik naar Zwolle. Dat was in december 2015, en sindsdien heb ik het vaker gedaan, maar ik heb daardoor warme herinneringen aan het hotel waar ik toen geslapen heb, Hotel Pillows. En omdat het nu weer voorjaarsvakantie werd en ik wel weer eens zin had om in een hotel te slapen, leek het me wel een mooi plan om dat hotel nog een keer te bezoeken. Daarvoor moest ik wel eerst een auto regelen, want ik ben een braaf mens, en ik vind dat een onnodige maar wel heel prettige overnachting in een fancy hotel niet valt onder de noodzakelijke reisbewegingen, dus dat mag niet met de trein. Anders dan de vorige keer, heb ik Michel dit keer uitgenodigd om mee te gaan – meestal zijn mijn vakanties alleen op de dagen dat hij voor zijn werk naar Parijs is, dus dan voel ik me niet echt schuldig, maar om hem nu alleen achter zijn computer achter te laten terwijl ik in een luxe suite ging hangen, ging mij wel wat ver. Bovendien is hij nog steeds mijn favoriete corona-maatje, dus ik nam hem graag mee. We hadden een ‘in-room dining arrangement’, met een upgrade naar de allermooiste kamer, de Pillows suite, een kamer van 30 m2 met een zithoek en een schitterende badkamer. En dus een diner, een viergangendiner maar liefst, dat op de kamer, althans, aan de deur van de kamer, zou worden uitgeserveerd.

Het was van begin tot einde geweldig. We werden ontvangen door een heel aardige jongedame, die rustig met ons de incheckprocedure doornam en ons een drankje aanbood (een biertje voor Michel en een bubbeltje voor mij). Onze tassen waren inmiddels door de kaboutertjes meegenomen en stonden al op de kamer, en de jassen hingen al in de kast. Ik voelde me dus al een prinsesje, en toen ik de badkamer had bekeken, voelde ik me een prinsesje van een groot, rijk land, want de badkamer was net zo prachtig als op de foto’s, met een gigantische hoeveelheid sanitaire producten. Heerlijk. We hebben de hele middag zitten lezen, kletsen en gebadderd, en toen konden we mooi aan de borrel beginnen, met het flesje champagne uit de minibar, dat bij het arrangement inbegrepen was. Om kwart voor acht kwamen de drankjes die we besteld hadden voor bij het diner, en vanaf acht uur werd elk half uur een zalig gerecht geserveerd. We kregen geitenkaas met bietjes, staartstuk met watermeloen en tomatencoulis, parelhoen met babymais en truffelaardappels en een dessert met ananas en cheesecake. Daarna hebben we nog even rustig de wijn opgedronken en zijn we gaan slapen. Ook het ontbijt werd op de kamer geserveerd en voldeed aan alle wensen. In eerste instantie vond ik het best jammer dat we niet naar een restaurant konden, maar achteraf gezien vond ik het eigenlijk hartstikke fijn om de kamer niet te hoeven verlaten en als de diva die ik ben van eten en drinken voorzien te worden. Zeker in dit hotel, op deze wijze!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.