Corona,  Corona-diaries,  Hup hup maart,  Voornemens

Plannen voor maart

Omdat ik heel erg hou van nieuwe dingen, en een nieuw jaar, een nieuw schooljaar, een nieuwe maand of zelfs een nieuwe week graag aangrijp als startpunt voor ambitieuze plannen, en omdat 1 maart dit jaar op een maandag valt, waarmee het zowel een nieuwe maand als een nieuwe week is, heb ik wat plannen en voornemens voor de nieuwe maand gemaakt. Dat ik met ingang van 1 maart ook weer fysiek onderwijs mag gaan geven (nou ja, de offline lessen beginnen op woensdag pas, maar de voorbereiding begint eerder en ik ga maandag ook al naar school) draagt ook wel bij aan het gevoel dat ik de kans krijg om de lei schoon te poetsen en verder te gaan. Om te beginnen met iets wat ik minder ga doen: bloggen. De dagelijkse aflevering van de corona-diaries schrijf ik alleen tijdens een lockdown-periode, en hoewel ik weet dat de meeste mensen nog steeds gewoon thuis moeten zitten, gaat mijn leven er weer een stukje normaler uitzien en mag ik drie dagen in de week met het openbaar vervoer van en naar Voorburg om daar mijn favoriete dagtaak, puberfluisteren, uit te oefenen, en daar past elke dag 500 woorden schrijven niet in. Ik ga dus weer naar twee keer per week. Mocht je dit teleurstellend vinden: helaas, maar je hebt het afgelopen jaar al genoeg kunnen oefenen met omgaan met teleurstellingen, en bovendien heb je zo meer reden om je te verheugen op mijn boek. Als dat ooit af- en uitkomt, maar dat is een ander verhaal.

Ik heb me ook voorgenomen om mezelf in maart weer een beetje in het gareel te brengen, want hoewel ik nog steeds keurig elke dag sport en op mijn voeding let, zijn er toch weer twee sneaky kilo’s bijgekomen, en dat vind ik jammer, want daar heb ik mezelf natuurlijk niet ruim een jaar lang voor ingespannen. Ik vermoed dat een klein beetje extra discipline, in combinatie met de extra stappen die ik sowieso zet op een schooldag al gigantisch zal helpen. Bovendien vind ik dat ik een beetje aan het verranzen ben: door de eczeem heb ik me al weken niet meer opgemaakt, onder het mom van duurzaamheid douche ik iets minder vaak dan vroeger (maar eigenlijk ben ik gewoon te belazerd) en ik constateer dat ik weer troepnestjes aan het bouwen ben in huis – dat is iets wat ik doe als ik me niet zo fijn voel, en dat draagt er vervolgens aan bij dat ik me nog veel minder fijn voel. En daar komt nog bij dat ik voor mijn gevoel veel te weinig lees en aan het eind van de dag koppijn heb omdat ik mijn bril niet op zet. Kortom, het wordt tijd om mezelf even een stevige schop onder mijn kont te geven en in het kader van #huphupmaart (want het is pas een project als het een hashtag heeft) flink aan de slag te gaan met mezelf, mijn omgeving en mijn werk. Wie doet er mee? Hup hup, mensen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.