Agenda,  Corona,  Corona-diaries,  Planning,  School,  Vergaderen

Een ochtend vrij

Toen ik afgelopen zondag mijn agenda voor deze week invulde, werd me al snel duidelijk dat ik weinig energie en tijd zou overhouden voor iets anders dan school. Althans, met uitzondering van de dingen die ik voor mezelf doe, zoals sporten en bloggen, want die plan ik als eerste in, en met uitzonderingen van vergaderingen, zoals de fractievergadering en de raadsvergadering, want die zijn ‘s avonds. Maar verder zag het er nogal schoolintensief uit, want los van de maandag, dinsdag en donderdag, die mijn vaste schooldagen zijn en waarop ik gewoon les (nou ja, gewoon, online dus en verkort en zonder dat ik überhaupt een puber in levende lijve heb mogen aanschouwen) mag geven, waren er ook op woensdagmiddag en vrijdagmiddag rapportvergaderingen, en die waren ingepland van 14.00-16.30, en iedereen die weleens les heeft geven weet dat een rapportvergadering meestal uitloopt. Bovendien mocht ik als leerlingcoördinator de vergadering op vrijdag voorzitten (en er was er ook een op dinsdag voor me ingeroosterd), en dat soort vergaderingen moet ook worden voorbereid. Kortom: het was verstandig om te besluiten dat ik deze week gewoon alle energie die ik heb in school moest steken, want als dat besluit eenmaal genomen is, is het ook verder niet meer zo erg dat ik allerlei dingen niet meer kan doen, terwijl ik, als ik van alles op mijn to do-list heb staan, permanent pissig ben omdat ik niks kan afvinken.

Volgende week heb ik overigens vakantie, maar ik ben zo iemand die vindt dat zeggen dat je vakantie hebt geen manier is om een week zwaar overwerken te verzachten – die vakantie had ik namelijk ook gehad als ik me deze week op the bare minimum had gericht en verder zo weinig mogelijk had gedaan. En over the bare minimum gesproken: vanochtend bleek ik ineens tijd te hebben om precies dat te doen – dat vloeide dan weer voort uit het feit dat ik had besloten dat ik deze week niks anders dan school hoefde te doen. Zo ben ik begonnen met uitslapen tot 8.30, daarna heb ik koffie en thee gedronken tot de huisarts belde om over mijn eczeem/schimmel te overleggen, en toen ben ik pannenkoeken voor mezelf gaan bakken. Die heb ik dan weer rustig opgegeten terwijl ik naar de nieuwste aflevering van WandaVision keek en daarna was er zelfs nog tijd om een stukje DragRace UK te kijken voordat Michel zich meldde voor de gezamenlijke koffie. Om 12.00 had ik een PT-sessie bij de sportschool en daarna had ik nog net de gelegenheid om ervoor te zorgen dat ik fris gedoucht met een lunch in mijn mik klaar zat voor de rapportvergadering. Die ging best goed – in die zin dat er geen ruzie is ontstaan en dat we nog redelijk binnen de tijd klaar waren. En het allermooiste is: die vrije ochtend was een mooie warming up voor de voorjaarsvakantie, waarin ik van plan ben om zo weinig mogelijk aan werk en zo veel mogelijk aan mijn eigen projecten te doen. Het tegengestelde van deze week dus, maar daar is het vakantie voor!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.