Corona,  Corona-diaries,  Plannen,  Vakantie,  Verheuglijst

Voorjaarsvakantie

Zoals elke keer als er een schoolvakantie is aangebroken, vier ik vandaag dat ik nu de voorjaarsvakantie heb gehaald. En dat heb ik dan gedaan door vooral heel veel thuis te zitten, alleen maar online onderwijs te geven (ik heb geen examenklas) en alle overleggen en vergaderingen via Zoom, Meet of Teams te doen, dus dit is misschien wel de minst heldhaftige lesperiode die ik ooit heb meegemaakt. Op zich is dat dan weer raar, want het voelt juist als de meest heldhaftige periode: ik ben echt kapot, zowel mentaal als fysiek. Mentaal is het allemaal wel te overzien, want ik weet zeker dat een paar nachten goed slapen en wakker worden wanneer ik het wil in plaats van wanneer de wekker zegt dat het moet, geen werkmail lezen en zo veel mogelijk rust mijn geest vanzelf wel weer krijgen waar ik hem hebben wil, maar voor de fysieke kant van de zaak is het vooralsnog hopen dat de medicatie en de zalf (inmiddels de derde soort) die ik van de huisarts heb gekregen om de uitslag op mijn gezicht te bestrijken nu eindelijk aanslaat, want ik heb er erg veel last van. Het doet namelijk pijn en ik vind het ook gewoon strontvervelend dat ik er zo beroerd uitzie. Jammer dat ik moet constateren dat ik zo ijdel ben, maar het is kennelijk niet anders. Hoe dan ook heb ik die vakantie keihard nodig. Hij stond ook hoog op mijn verheuglijst, en ik heb binnen de mogelijkheden ook nog wel mooie plannen weten te maken.

Het helpt natuurlijk wel dat het ineens mooi weer is. Zo zijn Michel en ik vandaag gaan wandelen in het Bos van Bosman (een enorm Leids bos waar je gemakkelijk 8 minuten kunt stukslaan) en de Leidse Hout. Er waren sneeuwklokjes en heel veel mensen die het heerlijk vonden om buiten te zijn zonder hun noten van hun romp te vriezen. Morgen gaan we lekker een stukje fietsen. Ik heb Marc weer bereid gevonden me zijn auto te lenen, en maandag rijd ik met Michel naar Zwolle, voor een nachtje in een fijn hotel, met afhaaleten en wijn en een lekker bad en boeken. Heerlijk. Dinsdagavond is de persconferentie waarin Rutte een update van de maatregelen gaat geven, en op basis daarvan ben ik van plan om de rest van de week in musea, bioscopen en de horeca doorbrengen. Helaas is het het meest waarschijnlijk dat dat de denkbeeldige musea, bioscopen en horeca in mijn hoofd zijn, maar ik heb ook een plan B, namelijk boeken, DisneyPlus, twee personal training sessies bij de sportschool en lekker veel aandacht aan al mijn cursussen besteden. En schrijven natuurlijk, deze blog en ik wil ook weer eens wat aan mijn boek doen. Maar hoe dan ook zal ik een beetje moeten opladen, want ik heb goede hoop dat ik na de voorjaarsvakantie eindelijk weer eens een paar leerlingen live op school zal mogen zien, en als dat zo is, gaat het ook gebeuren dat ik tijdens een vakantie op mijn verheuglijst zet dat ik weer mag gaan werken. Corona verandert kennelijk echt alles!

One Comment

  • Val Herman

    I have cycled 960 kms this year (not on road, but on my exercise bike)
    How much time do you spend on your blog (and how many words/week do you write) compared to how much time (and how many words/week do you write) on your book?
    I have 8 books accepted my Amazon — details will follow– and am struggling to get the 9th one OKed;
    Happy Sunda. Your Pa

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.