No spend,  No spend 2021

No Spend 2021 – februari

Inmiddels vind ik mezelf echt een enorme No Spend-held, terwijl ik het precies zes weken heb volgehouden om geen kleren, boeken, schoenen of cosmetica voor mezelf te kopen. Ik vermoed dat er normale mensen zijn die regelmatig gewoon zes weken de hand op de knip houden, maar voor mij voelt het kennelijk als een prestatie. Aan de andere kant: zo heel vaak ben ik niet in de verleiding gekomen. Ik zag op Goodreads (waar ik bijhoud wat ik allemaal lees) dat Bernadine Evaristo een boek heeft geschreven dat ik graag ook zou willen lezen, tijdens de inauguratie van Joe Biden kreeg ik heel veel zin om alles wat Amanda Gorman ooit geschreven heeft te lezen en iemand tipte mij Shuggie Bain, maar goed, die boeken gaan natuurlijk nergens heen, en ik heb nog steeds meer dan genoeg te lezen, dus ach. Ik zag op Instagram een prachtige outfit, een zwart jasje met een nude tulen rok en Chelsea boots, en ik had heel veel zin om dat aan te hebben, maar ik heb van die dingen alleen maar het jasje, en dat wordt ook zo koud aan de onderkant, dus ook daarmee zal ik even moeten wachten. Iemand tipte mij een eyeliner, maar daar heb ik er echt genoeg van, dus daarvoor geldt niet echt dat het voelde alsof de slang mij naar een verboden vrucht probeerde te leiden. Nee hoor, het gaat prima. Ik winkel in mijn eigen klerenkast en post 3x per week een outfit op Instagram en ik kies elke week 3 items waar ik anders niet zoveel mee doe om er speciaal aandacht aan te besteden, en dat helpt wel met de motivatie.

Mensen stellen me heel veel vragen over hoe het concreet gaat en wat ik in bepaalde situaties al dan niet mag doen van mijn eigen regels. Vooropgesteld: het zijn mijn eigen regels, en ik hoef ze op zich ook niet langs een wetgevende macht te halen, dus als ik er iets aan wil wijzigen, kan dat gewoon. Maar daar wil ik niet meteen al van uitgaan, zodat ik wel een systeem met jokers heb opgetuigd. Eigenlijk komt het erop neer dat ik niets wil kopen dat ik al heb. Dus ja, als al mijn zwarte panty’s kapot zijn en het is november, dan koop ik nieuwe. Dat mag dan natuurlijk. Alleen gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik ongeveer 15 van die dingen op voorraad heb, dus ik denk niet dat het gaat gebeuren. Ik heb echt niet de intentie om een half jaar met stro op mijn hoofd te gaan lopen omdat ik geen conditioner meer heb, maar ook dat is onwaarschijnlijk, want ik heb geloof ik wel 3 liter in mijn stash. En als ik iets heel bijzonders zie dat ik per se wil hebben omdat het een gouden kans is, of als ik in Parijs ben en daar een waardevol souvenir aan wil overhouden, of mezelf wil belonen voor een fantastische prestatie met een nieuwe it bag, dan zet ik met veel plezier een van mijn jokers in. Dat is gewoon binnen de regels – en zo houd ik het hopelijk nog wel even vol!

One Comment

  • Vader

    Nice outfits. Nice painting in the background.
    I don’t understand why you offered me €60 for a book dedication to Louis when the price was €70. Oh well, you make up the rules, and you save your money.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.