Champagne,  Corona,  Corona-diaries,  Eten,  Liefde

Valentijnsdag

Ik ben een groot fan van Valentijnsdag – Valentine really is my middle name, en bovendien ook die van mijn broertje en de voornaam van mijn vader, dus bij ons thuis was het altijd wel een dingetje (vooral in die zin dat we elkaar een fijne Valentijnsdag toewensten en daarna gewoon verder gingen met ons leven overigens, we zijn van nature niet zo klef). Maar ik vind het ook wel een gezellige feestdag: ik zie eigenlijk niet wat er mis zou zijn met een dag waarop je de mensen van wie je houdt laat weten dat dat zo is, ook al verdienen vooral de bloemenzaken en de firma Hallmark er geld mee. De bloemenzaken gun ik op het moment alle goeds, want deze periode is moeilijk genoeg voor ondernemers, en als iemand papieren post op de mat krijgt kan ik daar ook alleen maar blij van worden. Bovendien zijn op het moment bijna alle dagen identiek, dus als ik een sentimentele feestdag moet gebruiken om een beetje variatie in mijn leven te krijgen, dan grijp ik die kans met beide handen aan. Het enige alternatief dat ik op het moment heb om de sleur te doorbreken is te gaan schaatsen op al dat ijs dat nu all over the place ligt, maar dat zou in mijn geval alleen nog maar meer sleur tot gevolg hebben, want we weten allemaal dat ik binnen drie minuten mijn nek zou breken en dan de rest van mijn leven plat op mijn rug zou moeten doorbrengen. Dan maar Valentijnsdag vieren.

Overigens hoef ik op 14 februari van Michel niks te verwachten. Hij heeft helemaal geen middle name en houdt sowieso niet van sentimentele feestdagen. Dat neem ik hem niet kwalijk, als ik bloemen wil koop ik ze wel voor mezelf en bovendien heeft hij de afgelopen weken geen stap buiten de deur gezet waar ik niet naast liep, want we doen alles samen. Dan wordt het voor iemand die niet online winkelt lastig om met verrassingen over de brug te komen. Maar dat is geen probleem, want ik hoef dan ook niet bang te zijn dat we allebei iets organiseren dat in de praktijk conflicteert – wat ik organiseer is het plan, en als dat een etentje buiten de deur is, wil hij zelfs meestal de knip trekken (mijn favoriete verrassing). Dit jaar konden we nergens heen, maar ik had bij FG Restaurant een Valentijnsbrunchbox besteld, en dat was een perfecte afwisseling van het gebruikelijke weekend: we hadden lekker brood, croissantjes, jam, algenboter, fruitsap, speciale thee, ham, brie, gerookte zalm, pancakes met fantastische karamelsaus, hangop met granola, gemarineerde meloen, roomkaas, chocoladepasta, eiersalade, quiche, macarons en een reep chocolade toe. Ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet ook een halfje roze champagne naast zou hebben gezet, en toen we vanmiddag om 14.00 (het moment dat ons het beste uitkwam – op zich helemaal niet erg om je programma lekker zelf in te vullen) aan de met rozenblaadjes (die werden ook meegeleverd) bestrooide tafel gingen, waren we in het perfecte gezelschap: degene met wie wij allebei het liefst dingen doen. Toch nog een beetje romantiek in corona-tijd!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.