Corona,  Corona-diaries,  Drinken,  Eten,  Restaurant,  Valentijnsdag,  Verheuglijst

De Valentijnsbrunch van FG

Ik heb er zondag al over geschreven, maar er waren mensen die nog meer informatie wilden over wat Michel en ik allemaal hebben geconsumeerd in het kader van de Valentijnsbrunch (die op zich verkocht is als een Valentijnsontbijt, maar wij houden gewoon heel erg van uitslapen), en ach, je bent pas echt een blogger als je een gebeurtenis in drie stukjes weet om te zetten, dus ik ben de beroerdste niet. Ongeveer een maand voor Valentijnsdag verschenen de eerste aankondigingen op de sociale media van de samenwerking tussen François Geurds (van FG Restaurant, een van mijn happy places) en Jacob Jan Boerma (ook een sterrenchef, maar ik moet hem altijd even opzoeken: de Leest, drie sterren zelfs) om voor 14 februari met 2 TLC-boxen te komen. Er was een ontbijtbox voor 2 personen (€75) en een dinerbox (€149,50), eventueel met een upgrade met champagne en kaviaar, en als ik eerlijk ben is dat best te doen, voor maaltijden die door zulke goede restaurants bereid zijn. Ik begrijp dat er veel mensen zijn die dat soort bedragen niet vrij kunnen maken voor een maaltijd, maar ja, die hebben dan weer kinderen, een auto of een gokverslaving, en ieder maakt zijn keuzes. Ik had in elk geval eind januari wat geld over en ik vond het een prima investering – ook toen ik de mail kreeg dat Geurds en Boerma uit elkaar waren als duo. Misschien niet heel romantisch, maar het was me toch om Geurds te doen. We hadden overigens de dinerbox niet genomen, want ‘s avonds restauranteten opwarmen vervult mij nog steeds niet met blijdschap. Een mooie brunch daarentegen wel, en omdat ik hem best vroeg heb besteld, heeft hij een tijdje bovenaan de verheuglijst kunnen prijken.

En het was een mooie brunch. Hij werd aan huis bezorgd (natuurlijk voor een meerprijs) door een heel aardige jongen, en het geheel zat in een mooie doos met een rood lint erom. Het was sowieso allemaal heel goed verzorgd, met rood vloeipapier om het af te dekken en in ons geval ook om als tafelloper te gebruiken, en met een zakje nepbloemblaadjes om het geheel een romantische uitstraling te geven. Alle gerechtjes zaten in mooie doosjes, er zat een Valentijnskaartje bij (‘Dikke kus, François Geurds en team’) en een opwarminstructie voor een aantal onderdelen die nog even afgebakken moesten worden. Dat gold voor de baguette en de croissants, die voor een deel roze waren, maar gelukkig niet te zoet smaakten, en de quiches en de pancakes (die niet plat waren, dus ik zag er geen pancake in – ze waren wel heel lekker overigens). Sommige dingen in de box waren gewoon: de brie en de boerenham waren gewoon brie en boerenham. Sommige dingen waren speciaal: ik eet anders nooit algenboter, de quiches waren zalig, en de hangop met granola was de lekkerste hangop met granola die ik ooit heb gegeten. Maar sommige dingen zullen we ons nog lang heugen: het sinaasappel-wortel-gember-limoen-sap smaakte supergezond, de gemarineerde meloen was fantastisch en ik heb toen we de brunch hadden afgerond wat er over was van de karamelsaus voor bij de pancakes moeten weggooien om te voorkomen dat ik hem ging leegdrinken. En dan hadden we voor later nog 4 prachtige macarons en een reep chocolade. Ik hoop meer dan van harte dat Michel en ik de volgende Valentijnsdag ergens buiten de deur kunnen vieren, maar als het zo moet, dan hou ik het ook nog wel een jaartje vol!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.