Corona,  Corona-diaries

Tot zover januari

De eerste maand van 2021 zit er alweer op – nog 11 maanden te gaan en we vieren weer Oud en Nieuw en beloven elkaar dat alles dit jaar anders wordt. Maar vooralsnog betekent het eind van een maand voor mij dat het tijd is om te evalueren, want evalueren is mijn hobby, en ondanks de lockdown heb ik er best een mooie maand van weten te maken!

Cultuur van de maand: Ik heb 7 films gekeken, waarbij ik het meest genoten heb van Jexi en Pitch Perfect, en het minst van The House With A Clock In Its Walls. Ik heb The Queen’s Gambit gekeken en ik ben begonnen aan WandaVision. Ik las op 1 januari Max, Mischa en het Tet-offensief uit en daarna nog 4 boeken, waarvan ik State of the Union van Nick Hornby het mooist vond.

De hoogtepunten van de maand: Ik nam een dagje vrij en wandelde met Michel in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ik dronk koffie op school met Martine, bracht Lianne een Kerstcadeau en Bas een verjaardagscadeau. Met Fleur fietste ik naar Burgerveen om een broodje paling te eten. Team ‘Alleen maar winnaars’ won de pubquiz bij de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden en Lianne en ik wonnen een champagnepakket. Ik bracht 40 pakjes boter naar de voedselbank omdat ik 10 kilo vet ben afgevallen.

Leukste outfit van de maand: Ik heb al heel lang een truitje dat voor een deel kasjmier is van Bella Freud, met interessante streepjes, maar pas toen ik het laatst aanhad zag ik hoe flatteus die streepjes gepositioneerd waren. Met een zwart rokje en zwarte laarzen was dat zowaar een mooie ‘nieuwe’ outfit.

De dieptepunten van de maand: Ik viel in een week twee keer op mijn knieën en nam de schaafwonden mee naar februari. Ik ontwikkelde een hardnekkige vorm van eczeem in mijn gezicht, die niet lijkt te reageren op de medicatie die de huisarts me ervoor gaf – misschien is het geen eczeem, geen idee, irritant is het wel. Ik had het heel erg koud en ontwikkelde zowaar wintertenen.

De mislukkingen van deze maand: Ik maakte een recept met griet en die griet was niet zo lekker. Ik heb sommige dingen niet gedaan die ik wel had moeten doen. Ik heb Marc niet teruggebeld en mijn vader niet teruggemaild. Oh, en mijn knieën dus, die zijn ook mislukt op het moment.

De prestaties van deze maand: Ik heb het derde hoofdstuk van mijn boek zozeer afgekregen dat het bij Michel ter correctie ligt en het vierde zozeer dat het bij Lianne ligt. Ik schreef elke dag aan mijn blog of aan mijn boek (behalve op die ene vrije dag). Ik heb elke dag gesport, elke dag gemediteerd en ik heb een artikel gecorrigeerd. Bovendien heb ik me aan de ‘no spend’ gehouden, en hield ik aan het eind van de maand €213 over, en dat was nog nadat ik mezelf op een demi-bouteille Veuve Cliquot heb getrakteerd.

Deze maand opgemaakt en weggegeven: Omdat ik niks mag kopen, moet ik oudere dingen opmaken. Zo heb ik een spuitbus doucheschuim van Rituals (met tulp en yuzu, toen ik hem kocht de fancy limited edition van het Rijksmuseum, inmiddels in de uitverkoop) en een fles Pre-Cleanse van Dermalogica (superfijn spul om mijn gezicht mee schoon te maken) opgebruikt, maar voor beide heb ik prima vervangingen. Ik sloopte twee panty’s, dus die heb ik ook weg kunnen gooien en 17 van de 20 dingen die ik op susannahgeeftweg heb gezet zijn daadwerkelijk weggegeven.

Lekkerste van de maand: Het lekkerste wat ik gedronken heb waren de bubbels uit Bouzy die Michel en ik met Oud en Nieuw dronken. Toen ik aan Don Turi vroeg of ik gorgonzola op mijn pizza met pompoen mocht, had ik de perfecte upgrade te pakken en ik was ook wel trots op de verschillende recepten die ik uit mijn kookboeken gemaakt heb. De nieuwe Tony’s repen zijn overigens ook awesome, vooral de nep-Twix.

3 Comments

  • Vader

    Ik heb Marc niet teruggebeld en mijn vader niet teruggemaild. Inderdaad. But it’s too late now, baby blue.

  • Susannah

    Als de panties allemaal stuk zijn mag ik nieuwe kopen, maar ik heb een stevige stash aangelegd, dus dat gaat niet gebeuren. Voor dagcrèmes en douchegels (en ook mascara en make-up enzo) geldt: als het ECHT op is, koop ik een nieuwe, maar dan moet ik dus alles wat ik in voorraad heb op hebben gebruikt. Ik heb geloof ik nog zes bussen Rituals staan en een heleboel andere douchegels, dus dat gebeurt denk ik ook niet!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.