Corona,  Corona-diaries,  Vragen

Vragen op woensdag

Tijdens de eerste lockdown heb ik het gedaan, en ik zal het stug volhouden tot en met het eind van de tweede: elke dag een blog schrijven, maar als ik heel eerlijk ben, moet ik bekennen dat het me niet altijd even makkelijk valt om te verzinnen waar ik over moet schrijven. Maar inspiratie kan ook vanuit de lezers komen, dus ik heb op Instagram gepost dat mensen mij vragen konden stellen, zodat ik die hier kan beantwoorden. Ik ben bijna een influencer, mensen. Bijna.

1. Ga je hardlopen in de sneeuw?
Nee. Ik durf niet. Ik vind het al moeilijk genoeg om te wandelen in de sneeuw, en ik ben een gigantische kluns, dus er is een gerede kans dat ik op mijn smoel ga en iets breek, dus ik moet nu mijn bewegingskick even ergens anders halen. Ik wandel en ik doe thuis krachttraining, yoga of pilates. Ik vind het heel jammer, en ik hoop dat de sneeuw snel weg is, want dan ga ik weer lekker rennen.

2. Hoe werk je productief met afleiding?
Tja. Dat gaat uit van de gedachte dat ik productief werk op het moment, en ik weet niet of dat zo is. Ik heb aan het eind van de dag meestal wel alles gedaan wat ik in mijn planner heb gezet, dus als je scorebordjournalistiek bedrijft ben ik wel productief, maar intussen heb ik vandaag ook ‘Framing Britney Spears’ gekeken en die stond zeker niet in de planning. Maar goed: een goede planning maken, mezelf een beloning in het verschiet stellen, muziek opzetten die me niet afleidt, en afwisselende taken, zodat ik me niet ga vervelen. Als ik met mezelf moet onderhandelen is het vaak ‘even 2x een half uur werken en dan mag je even wat anders gaan doen’ en dat werkt ook wel.

3. Op wie moet ik stemmen of moet ik wel gaan stemmen?
Ik mag zelf niet stemmen omdat ik me elke keer weer vergeet te naturaliseren en omdat ik hoop een dubbele nationaliteit te mogen, dus ik kan je zeggen dat ik strontjaloers ben op iedereen die mag gaan stemmen en dat ik sowieso vind dat stemrecht een van de mooiste rechten is die mensen hebben, dus ja, je moet zeker wel gaan stemmen – al zou je om corona-redenen kunnen overwegen om 1 persoon per huishouden met volmachten voor de rest te gaan stemmen. Jullie weten dat ik van D66 ben en dat mijn stemadvies dus in die richting zal gaan, dus: Sigrid Kaag (omdat dat een fantastische vrouw is), Paul van Meenen (omdat hij mij de politiek in gestampt heeft), Jeanet van der Laan en Joan Nunnely zijn ook fantastische vrouwen en Jan Paternotte is mijn favoriete pubquizmaatje. Als je op een andere partij wilt stemmen: Dorien Verbree ken ik uit de raad en is een voortreffelijke VVD’er en Marc Newsome is mijn politieke brother from another political mother – de enige PVDA’er die ik wil aanbevelen. Als je op Forum wilt stemmen: lees een andere blog.

4. Ultieme pizza?
Op het moment ben ik geobsedeerd door de pizza tonno e cipolla van Don Turi, in die zin dat ik hem laatst heb gegeten en er heimwee naar heb. Ik kan van hem ook de mamma etna (met pistache, mortadella en burrata) in hoge mate aanbevelen. Verder eet ik niet zo vaak pizza, want ik ben niet zo van de vezelloze carbs, al weet ik wel een zaakje in Rome waar ik een keer per reis een volkorenpizza wil consumeren.

Volgende week ga ik verder met de vragen – als jij er ook een aan me hebt, zet hem dan hieronder, dan gaat hij op de ’te beantwoorden’-lijst!

 

One Comment

  • Val Herman

    There was once a question on the Oxford University final Philosophy Degree exam that asked, “Is this a question?’
    The best answer was by a candidate who said, ”Yes, if this is an answer.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.