Corona,  Corona-diaries,  Gezeur,  Horeca,  Hotel,  Restaurant

Lekkere dingen

Ik ben een enorme horeca-tijger en iedereen die deze blog leest weet dat ik graag een potje mag zeuren over hoe graag ik in een café zou willen zitten met een mooi glas rode wijn, of een uitgebreide lunch zou bestellen in een sterrenrestaurant, of zou overnachten in een fancy hotel om de volgende ochtend het ontbijtbuffet helemaal uit te spelen, maar ja, ik zeur er vooral over omdat het op het moment gewoon even niet mag. Anders zou ik het al lang doen – en maak je geen zorgen, zodra de maatregelen weer zulks zijn dat we weer mogen genieten van al het mooie dat culinair Nederland te bieden heeft, zal Orkaan Susannah op hoog tempo door het aanbod razen. Ik heb vrienden en vriendinnen die ik al lang niet heb gezien met wie ik wil afspreken, ik heb inmiddels in de online wereld nieuwe mensen ontmoet die ik graag een keer offline zou treffen en een mooie date night met Michel lijkt me eerlijk gezegd ook wel weer eens leuk. Aan mij zal het niet liggen: iedere horecazaak die nog niet is omgevallen zal zich kunnen koesteren in de warmte van mijn credit card, want in mijn neurotische financiële planningsdocument heb ik behoorlijk wat pieken weggezet om straks weer helemaal los te kunnen gaan. Ik heb er zin in. En ik heb er overigens ook een paar outfits voor klaar hangen, want toen ik nog kleren kocht kocht ik kleren alsof ik een sociaal leven had, in plaats van zoals nu op de bank in mijn pyjama Disney Plus kijken.

Maar gelukkig zijn nog wel een paar mogelijkheden om lekkere dingen te eten en te drinken. Tijdens mijn vrije dag-uitje met Michel zijn we naar Simonis in de haven van Scheveningen gereden en hebben we in de auto van Marc (omdat het regende, niet omdat we dat zo’n fijne omgeving vonden om te eten) kibbeling gegeten, en dat was eigenlijk gewoon een feestje. We hebben een behoorlijke voorraad lekkere wijn in huis, waar ik nu geregeld een fles van open trek, want het heeft weinig zin om het te bewaren, al is het alleen al omdat ik straks in de horeca wijn ga drinken dus dan heb ik niks aan een stash. Ik geniet op het moment van de Strong-chips van Lays, vooral die met jalapeño en kaas (die zijn superpittig en heerlijk), en ik heb eerder al geschreven over de Sweet Solutions-collectie van Tony’s – en toen wist ik nog niet dat ik ook nog de Valentijnsrepen zou kunnen bestellen. Tijdens mijn wandeling met Bas en Nugget heb ik een fantastische pita met gyros en avocado gegeten, en er stonden wel meer dingen op de menukaart van dat zaakje die ik best wel een keer zou willen proeven. Ik drink graag even koffie in de stad en ik bestel eens in de twee weken een van de fantastische pizza’s van Don Turi. Kortom, het is misschien niet zo gaaf als uitgebreid in een restaurant dineren, maar gelukkig woon ik in een omgeving waarbij er genoeg lekkere dingen zijn om de tussentijd te vullen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.