Corona,  Corona-diaries,  Film,  Verheuglijst

Dingen om blij van te worden

Omdat ik kennelijk nog zo enorm jong ben, kom ik voorlopig niet in aanmerking voor een vaccinatie, wat jammer is, want enerzijds voel ik me soms een soort bejaarde, en anderzijds heb ik gewoon heel veel zin om weer allemaal dingen in het sociale leven te gaan doen zonder gelijk met een buis in mijn strot op de IC te komen te liggen. Dat laatste (niet die buis in mijn strot, maar het sociale leven) vind ik des te schrijnender omdat het volgens de regering, het OMT en het RIVM op het moment nog steeds volledig acceptabel is dat ik de hele dag ongevaccineerd op een middelbare school tussen de COVID-taxi’s rondloop, waarbij mijn leerlingen geen negatieve test hoeven te laten zien om van het entertainment (ja, ik bedoel mezelf) te mogen genieten, terwijl ik niet zonder door allerlei hoepeltjes te springen nog steeds geen museum van binnen krijg te zien. Maar goed, die rants kennen we nou wel, en bovendien, het eind is in zicht, want volgende week gaan de terrassen weer open, en daarmee is de volgende stap gezet naar het herstellen van het leven zoals ik het ooit zo waardeerde. En dat is maar goed ook, want ik voel de laatste tijd weer stevig de behoefte om opgevrolijkt te worden. Gelukkig kan ik mezelf uitstekend opvrolijken, vooral door op zoek te gaan naar dingen waar ik blij van word, en hoewel ik graag een stukje mag mopperen, zijn er ook genoeg redenen voor vrolijkheid.

Zo kwam ik net, toen ik mijn goede vriend Hugo wilde feliciteren met zijn verjaardag en daarvoor op zoek was naar een mooi Ghostbusters-gifje (zo feliciteer ik mijn vrienden), een hele reeks gifs tegen met een mini Stay-Puft Marshmallow Man, zodat het ineens ten volle tot mij doordrong dat er gewoon een hele nieuwe Ghostbusters film aan zit te komen. Ghostbusters Afterlife gaat op 11 november in première, en zelfs binnen de meest sombere inschatting van wat er komen gaat kan ik dan gevaccineerd en wel in de bioscoop zitten. Maar tot die tijd heb ik genoeg te kijken, want ik ben op YouTube in een trailer-fuik gevallen, zodat ik nu bijna niet kan wachten tot de Loki-serie op Disney wordt uitgezonden (begin juni) en de film Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings in de bioscoop (en Black Widow natuurlijk). Plenty Marvel voorpret dus. Alleen al van het trailers kijken werd ik blij. Ook het opschrijven in mijn agenda van een reservering op een horeca-terras is goed voor het humeur, net als het feit dat Michel een racefiets gekocht heeft, zodat we samen op allerlei fietsavonturen kunnen gaan. Wat ook heel mooi is, is dat ik binnenkort namens Grapefinds naar Maastricht mag, om met een fantastisch nieuw restaurant in gesprek te gaan. Het mag misschien lijken dat ik alleen maar blij ben van dingen die nog niet echt zo zijn, maar ik mag altijd graag verheuglijstjes maken, omdat ik ervan overtuigd ben dat je, als je je maar hard genoeg ergens op verheugt, er meerdere keren plezier van hebt: al die keren dat je eraan denkt terwijl het nog niet zo is, en die ene keer dat het echt zo is!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.