Corona,  Corona-diaries,  Gezondheid,  Kwartaalevaluatie,  Sport

Uitbreiding van de kwartaalevaluatie

De kwartaalevaluatie zoals ik hem vorige week postte was alweer achterhaald, want ik bleek een heel onderdeel van dingen die ik kan tellen en inventariseren vergeten te zijn, namelijk het fysieke aspest van het eerste kwartaal – en hoewel ik had aangekondigd in elk geval 2021 met de vragenlijst zoals die voorlag te gaan doen, heb ik in het kader van dat er nergens staat dat je consequent moet zijn besloten dat het ook een oplossing is om gewoon met terugwerkende kracht een onderdeel aan de vragenlijst toe te voegen. Dat heb ik dan ook gedaan, zodat iedereen die nu de vragenlijst voor de kwartaalevaluatie erbij pakt zal denken dat het onderdeel ‘gezondheid’ er altijd al bijgezeten heeft. Heerlijk, zo’n blog die je gewoon kunt aanpassen naar hoe jij wilt dat het was. Maar als ik een categorie toevoeg, moet ik natuurlijk ook zelf die vragen nog even beantwoorden. Bij dezen dus: eerst de nieuwe vragen en daarna mijn antwoorden erop.

Gezondheid

Hoe was het dit kwartaal met de fysieke gesteldheid? Inventariseren hoe fit/onfit of gezond/ongezond je je hebt gevoeld.
Wat heb ik aan sport en beweging gedaan? Als je het kunt opbrengen en net zo’n cijferfetisjist bent als ik alle kilometers die je hardgelopen/gefietst/wat jij dan ook aan beweging doet gedaan hebt optellen (hier zijn apps voor) en sportlesjes tellen (dat staat bij mij in de agenda dus dat is zo gebeurd).
Wat heb ik verder gedaan aan onderhoud van mijn lichaam? Dit kan van alles zijn, een massage, een facial, een bezoek aan de huisarts, een vaccinatie. Wat nodig was en wat aangenaam was.

Het allerbelangrijkste op het gebied van mijn fysieke gezondheid is dat ik geen COVID heb opgelopen. Eigenlijk valt al het andere daarbij in het niet. Ik ben ook een van de weinige mensen die ik ken die nog geen test hebben hoeven doen, wat een wonder is, want ik heb wel een corona-uitbraak in klas 3 mogen managen, maar dat deed ik van ongeveer 15 meter afstand, dus dat is op zich goed gegaan. Wel had ik nogal last van eczeem/allergie/schimmel/schurft op mijn gezicht, wat waarschijnlijk werd getriggerd door de wasverzachter waarmee mijn mondkapjes gewassen werden. Zo ben ik toch nog een corona-slachtoffer geworden. In januari en februari ben ik 3 keer gevallen: twee keer op mijn knie en een keer op mijn rug. Vooral dat laatste deed pijn. En ik was ongeveer de hele maand maart om onduidelijke redenen echt uitgeput. Ik heb 27 pilates-sessies gedaan (thuis), 12 yoga-sessies (ook thuis), 5 potjes krachttraining met de Kira Stokes-app (ook thuis dus), ik heb 2 lesjes van de sportschool gedaan (1 keer BodyCombat thuis, 1 keer een lesje in een parkeergarage), 15 personal training-sessies voor de sportschool, 103,71 kilometer gefietst en 126,5 kilometer gerend. En om deze lean clean sporting machine te onderhouden heb ik een massage gehad, een facial en meerdere keren bij de huisarts aangedrongen dat de medicatie niet werkte, zodat ik nu een kastje vol spullen heb, waarmee ik de boel onder controle heb. Ik kocht een Waterdrop, waardoor ik nu heel veel water drink, lette op mijn voeding (maar kwam desondanks 1,9 kilo aan – working on it) en slikte elke dag mijn placebo’s. Oh, en ik deed mijn best om elke nacht minstens 7 uur te slapen, wat me maar 15x niet is gelukt. Op 90 potentiële nachten is dat een prima score.

Oh ja, trouwens: er lijkt een licht misverstand te zijn ontstaan over de vragenlijst. Het is geen huiswerk in die zin dat je hem moet invullen en vervolgens aan mij moet opsturen. Daarvoor bevat hij veel te veel privé-informatie, die je niet met mij zou moeten willen delen, en zelfs als je die informatie met me deelt, wil ik het eigenlijk allemaal niet weten. Ik deel hier ook alleen maar wat vage dingen die ik niet erg vind om de wereld in te pompen – ik ga echt niet vertellen hoeveel ik verdien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.