Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes

Tot zover april

Voor mijn gevoel was april de langste maand van het jaar tot nu toe. Dat kwam door allerlei dingen: het was voor een groot deel van de maand afschuwelijk weer, zodat elke dag langer voelde, ik heb heel hard moeten werken (nou ok, mogen werken, er zijn mensen die geen baan hebben die mijn problemen zouden willen hebben), en aan het eind van de maand kreeg ik vakantie, waardoor ik een groot deel van de maand heb zitten aftellen – en daar gaat het alleen maar langzamer van. Maar goed, er gebeurden ook leuke dingen deze maand: de terrassen gingen open, een paar van mijn liefste vrienden waren jarig (niet dat dat per se tot feestjes heeft geleid, want corona is nog steeds een hoer) en ik heb lekker veel voeding voor de geest tot me genomen. Want in een maand met een extra lange gevoelsduur heb je daar dan natuurlijk wel veel tijd voor.

Cultuur van de maand: In aanloop tot de Oscar-uitreiking heb ik me even gericht op films die voor Oscars genomineerd waren, maar ik heb ze lang niet allemaal gezien, en zoals altijd, heb ik de verkeerde films gekeken. Althans, ik vond ze allemaal prachtig, maar ik heb bijna geen winnende films gezien, en dat terwijl toch relatief veel van die films op al mijn streamingdiensten te zien waren. Ik vond The Trial of the Chicago 7 prima, maar al een beetje een standaard rechtbankdrama, The White Tiger was gaaf en in Ma Rainey’s Black Bottom zit het beste acteerwerk dat ik in tijden heb gezien, niet alleen van de alom betreurde Chadwick Boseman overigens. Ik heb 4 series afgerond, met als favoriet The Falcon and the Winter Soldier want vette Marvel, en Little Fires Everywhere, want gewoon heel erg goed. Qua boeken was het een topmaand: maar liefst 9 boeken erbij. Ik vond The Gifted School het mooiste. Online zag ik de voorstelling Ilias van het schooltheater – leuk om al die kinderen in actie te zien, maar het stuk als zodanig was echt veel te lang.

De hoogtepunten van de maand: Ik heb een aantal superleuke lesjes en trainingssessies gehad op de sportschool en dat ging meestal heel goed. Jodie van Grapefinds heeft een mooi horeca-bezoek voor me gehosseld, waar ik veel voorpret aan beleef (het zal in mei daadwerkelijk plaatsvinden). Ik mocht van school een corona-booster doen: drie online coachingssessies, die ik heel prettig vond, want een beetje mental self care is zelden een slecht idee. Aline kwam naar Leiden voor een fotoshoot, en hoewel ik de foto’s nog moet zien was het hoe dan ook heel gezellig. De mooiste dag van de maand was mijn roadtrip met Bas en Nugget: we gingen kibbeling eten in Bruinisse, wijn drinken bij de Kleine Schorre en haring happen op de visafslag in Stellendam. En tussendoor lekker kletsen en hard lachen in de auto. Topdag!

Leukste outfit van de maand: Ik heb veel leuke outfits aangehad, al zeg ik het zelf, maar het grootste succes was mijn jurk van spijkerstof van Zendaya voor Tommy Hilfiger (normaal niet echt mijn merk) met mijn mooie bruine laarzen van Margiela. Ook wel flink wat merken om mee te wapperen, maar goed. De jurk is fantastisch, maar stiekem hou ik nog meer van die laarzen.

De dieptepunten van de maand: Een leerling is aangereden door een auto en heeft twee wervels gebroken, wat voor haar natuurlijk vele malen erger is dan voor mij, maar het is wel schrikken als je als coördinator zo’n telefoontje krijgt. Het was superkoud en dat had ik wel een beetje de balen van. Verder vond ik het ook nogal een bummer dat iedereen feestjes in het park aan het vieren was alsof het 2019 was, terwijl ze niet gevaccineerd waren en geen mondkapjes droegen. Maar ja, ze zijn het zat hè. En dat brengt me op het laatste dieptepunt: dat ik elke dag 10 keer moet horen dat ‘ze’ het zat zijn. Niemand vindt het leuk, mensen, even doorzetten nou.

De mislukkingen van deze maand: Ik had samen met Thomas een superleuk filmpje opgenomen waarin ik een fles champagne sabreer, maar de achtergrond is zo druk dat het filmpje over moet. En nu regent het de hele tijd, dus dat is een dikke vette bummer. Ik doe een ‘elke dag tekenen’ challenge, maar feitelijk heb ik in april meer dagen niet dan wel getekend. Ik ben vergeten 3 leerlingen in te delen voor een inhaaltoets, daar ben ik op zich ook niet trots op, want het is nogal lastig mensen de maat nemen als je zelf aan het falen slaat.

De prestaties van deze maand: Ik heb voor het eerst in tijden weer een flink stuk in een auto gereden (de Zeeland-roadtrip), en ik kan het nog. Verder heb ik me vermand en gevraagd om een uitbreiding van mijn aanstelling op school zodat ik kan oefenen met 4 dagen werken, en dat heeft me een superleuke nieuwe klus opgeleverd. In de raadsvergadering was er een debat dat lekker ging: ik werd stevig aangepakt en ik kon iedereen van repliek dienen, en ik kreeg er enorm veel energie van.

Deze maand opgemaakt en weggegeven: Niet dat ik er trots op ben, want anti-eczeem crème maak je niet op omdat het zo goed gaat met je huid, maar ik heb een flesje Glad Skin Eczema Gel opgemaakt. En verder eigenlijk niks – waarschijnlijk omdat ik vorige maand zoveel heb opgemaakt dat ik net allerlei nieuwe spullen heb aangebroken, en dat duurt dus nog wel even voordat ik het weer op heb. Ik heb bloed gegeven, dus dat was toch een halve liter levensvocht dat ik heb weggegeven, en met de weggeefinsta is het ook lekker gegaan, al moet ik zo onderhand een paar dingen die echt niemand wil gewoon even in de bak van Max storten. En bij Albert Heijn staat een kast waar ik de boeken die maar niet geadopteerd worden zetten.

Lekkerste van de maand: Op het terras van Jeanpagne dronk ik een glas blanc de blancs uit Nieuw-Zeeland, een chardonnay uit Zuid-Frankrijk en een pinot noir uit ik denk Nieuw-Zeeland maar het was mijn derde glas wijn dus ik weet het allemaal niet meer. Maar het eerste glas bubbels op een terras was sowieso fantastisch, de andere glazen wijn waren zalig en het plateau met borrelhappen erbij voegde er van alles aan toe. Dat we weer op een terras mochten zitten hielp natuurlijk ook heel erg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.