Droomtas,  Gezeur,  No spend 2021

No spend 2021 – augustus

Ik zal eerlijk zijn: de no spend viel me deze maand niet gemakkelijk. Daar kan ik wel een aantal redenen voor noemen, waarvan de belangrijkste eigenlijk is dat er overal uitverkoop is, en dat vind ik doorgaans een leuke tijd om te winkelen. Niet omdat ik niet bereid ben om de volle prijs te betalen voor iets wat ik mooi vind, maar vooral omdat ik dan meer dingen die ik mooi vind kan krijgen voor hetzelfde. Ik heb de afgelopen maanden zo goed als niet in winkels gekeken, niet online maar ook niet offline, dus ik heb geen idee van wat er allemaal te koop is, dus ook niet van wat er op het moment allemaal voor minder te koop is, maar toch – ik heb nu wel het gevoel dat ik iets mis. Zo was ik van de week met Lianne bij de Bijenkorf in Amsterdam, en er hingen bordjes waarop stond dat er dingen 70% afgeprijsd waren. Op zo’n moment ga ik natuurlijk niet bij de ‘gewone’ dingen kijken, maar bij de design-afdeling, want als er een moment is om designer kleding te kopen is het wel als die voor minder dan 1/3 van de prijs te koop is. Tenminste, behalve dan dat het nu dus helemaal geen moment is om wat voor kleding dan ook te kopen. Gelukkig had ik Lianne bij me, dus ik heb me volledig gericht op het enablen: zij heeft helemaal geen no spend, dus ik kon heel prima enthousiaste geluiden maken over de rok en het topje dat zij gekocht heeft.

Bovendien waren we daar met een missie, want ik wilde bij de Céline shop-in-shop kijken hoe mijn toekomstige droomtas heet. Omdat ik nu zoveel spaar, ga ik eind deze maand mijn spaardoel al halen, en dan wil ik een nieuw project. Dat heb ik nu, het project heet ‘Céline Cabas Phantom’, en ik heb een apart spaarpotje voor mijn nieuwe droomtas aangemaakt. Ik denk dat ik op 2 januari naar Amsterdam tijg om hem op te halen. Een ander moeilijk moment dat ik had voor de no spend was afgelopen week, toen Michel en ik een nachtje in Rotterdam doorbrachten, en ik, toen ik de douche uitkwam en me ging voorbereiden op het diner, besefte dat ik AL mijn make-up was vergeten. Ik had geeneens mascara bij me. Als er dichtbij een mogelijkheid was geweest om iets te kopen, had ik misschien wel een joker ingezet, maar gelukkig (ik hou mijn jokers dicht tegen de borst), zou ik anderhalve kilometer heen en even zo ver terug moeten lopen, en dat ging me net iets te ver. Ik ben dus volkomen naturel uit eten gegaan. Spannend, maar ook wel een keer leuk. En als ik de foto’s van mijn outfits van de afgelopen maand doorscroll, moet ik toch wel concluderen dat ik gewoon heel veel leuke kleren heb, dus op zich zou ik het wel weer even moeten volhouden. Bovendien zijn de sales voorbij, dat scheelt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.