Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes

Tot zover juli

Er zit weer een maand op – en dan is het ook nog een heel rare maand, want de eerste helft van de maand heb ik vooral heel veel gewerkt, en de tweede helft van de maand had ik vakantie. Daar komt nog bij dat ik mijn verjaardag uitgebreid heb gevierd, dus dat ik sowieso zo veel mogelijk feestelijkheid aan de maand heb toegevoegd.

Cultuur van de maand: Ik ben veel in de bioscoop geweest: ik zag In the heights, en ik vond hem superleuk, en dat zegt in mijn geval veel, want ik hou helemaal niet van musicals. Deze musical was gewoon fijn om te zien. Op het door leerlingen georganiseerde Novum Filmfestival zag ik voor het eerst in mijn leven The Truman Show. Ik zag verder nog Dazed and confused, Wonder Woman 1984, The Hitman’s Bodyguard (op Netflix) en Black Widow. Ik heb 2 series uitgespeeld: High Fidelity en Loki. En 5 boeken gelezen, waarvan ik Voices (over Jeanne d’Arc) kan aanraden en Het verhaal van de kat die boeken wilde redden misschien iets minder. Ik liep met Michel over Art Zuid in Amsterdam en we zagen zo goed als alle beelden, en we bezochten de Bruce Nauman tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. Prima maand, qua cultuur.

De hoogtepunten van de maand: Er waren veel hoogtepunten deze maand. Om te beginnen natuurlijk mijn verjaardag, want dat vind ik altijd een gierend feest, verder heb ik veel tijd met leuke mensen kunnen besteden (koffie, drankjes op een terras, samen dineren, kaasproeverijen) en heb ik twee diploma-uitreikingen mogen presenteren – daar heb ik echt van genoten. Ik vond Black Widow zo gaaf dat ik hem maar liefst vier keer ben gaan kijken in de bioscoop, twee keer alleen, een keer met Lianne en een keer met Bas.

Leukste outfit van de maand: Op de diplomauitreikingen had ik twee jurken aan (een voor iedere diplomauitreiking, voor het optimale Songfestivalgevoel), waarvan ik de tweede zelf het mooist vond – maar ik had wel hulp nodig om erin te komen, want er is iets heel raars aan de hand met de rits van die jurk. Ik was het meest tevreden over de jurk die ik aan had toen ik met Michel ging eten bij Ron Gastrobar om de vakantie in te luiden – een donkergroene jurk in vintage-stijl.

De dieptepunten van de maand: Op de valreep van het schooljaar kreeg ik te horen dat niet 1 (wat ik in juni nog dacht), maar 3 zeergewaardeerde collega’s gaan vertrekken. Voor mij betekent dit misschien wel een interessante carrièrekans, maar vooralsnog vind ik het vooral jammer dat ze weggaan. Dat ik de hele avond van mijn verjaardag in een eeuwigdurende online raadsvergadering heb mogen doorbrengen vond ik ook suboptimaal, en dat Lianne zich een week onwel heeft gevoeld was wat mij betreft nergens voor nodig. Zelf heb ik me een paar dagen best naar gevoeld na mijn tweede vaccinatie, maar ja, dat had ik er wel voor over, want ik vind het heerlijk dat ik gevaccineerd ben!

De mislukkingen van deze maand: De laserbehandeling die mij zonder enig spoor van mijn couperose zou genezen leverde me in eerste instantie een behoorlijke zwelling onder mijn oog op, maar die bleef gelukkig niet heel lang zitten. Ik heb het vierde hoofdstuk van mijn boek nog steeds niet af, ik moet nog een artikel schrijven voor Grapefinds (dat duurt echt veel te lang), ik ben alleen maar aangekomen en de world domination laat ook nog  even op zich wachten.

De prestaties van deze maand: Ik heb twee nieuwe piercings in mijn oor, ik heb een compliment gekregen van Mieke Zilverberg (van Tussen Kunst en Kitsch), ik heb tijdelijk de onderwijsportefeuille waargenomen, ik heb elke dag iets aan lichaamsbeweging gedaan, ook al was ik uitgeput, maar het belangrijkste is dat ik het eind van het schooljaar gehaald heb. Dat mag echt wel een prestatie heten.

Deze maand opgemaakt en weggegeven: Om te beginnen een potje Glad Skin Eczema Cream – natuurlijk niet echt lekkere cosmetica, maar gewoon noodzakelijk. Ik heb er nog eentje (bovendien is dit medicinaal, dus als die op is mag ik hem gewoon vervangen – ik ga niet schurftig rondlopen vanwege mijn eigen regels). ’s Nachts maakte ik een pot L’Oréal Revitalift Filler met Hyaluronzuur op, wat een lekker blauwe crème was, maar ik heb nog steeds een ouwe kop dus die kopen we niet meer. Mijn laatste fles van de fijnste nagellakremover die ik ken, de Le Manicure Remover van L’Oréal Paris, is op, en ik ben op een ander merk overgestapt want deze was er niet meer toen ik in december een voorraadje ging aanleggen. Van The Ordinary maakte ik een flesje Vitamine C-serum op.

Lekkerste van de maand: De spareribs van Ron Gastrobar, de fles champagne met de kipnuggets (wel heel fancy kipnuggets) bij Bouzy en de pasta met kreeft bij La Bruschetta met Lianne, de pizza met tonijn op mijn verjaardag, de tartaar met oesters bij De Juwelier. De Soumaintrain (een kaas uit de Bourgogne) met bramen, kleefrijst en mierikswortel van Spectrum was misschien wel het mooiste kaasgerecht dat ik ooit gegeten heb. Het was een prachtige maand, qua culinair – en in augustus wordt het alleen nog maar mooier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.