46 dingen,  Lijstjes,  Plannen

De 46 dingen die ik wil doen voordat ik 47 word – update

Op 15 januari ben ik half jarig, want als je op 15 juli 46 wordt, word je op 15 januari 46 en een half. Dat betekent dat ik kan gaan nadenken over wat ik op mijn verjaardag ga doen, want het aftellen is daarmee officieel begonnen, maar laten we eerlijk zijn: zolang die pushoer van een corona de scepter zwaait, is de kans dat ik ooit nog iets ga doen op mijn verjaardag niet zo heel groot. En als het wel kan, heb ik nog het potje dat ik had gereserveerd voor mijn 45ste verjaardag (het grote ‘100 in guldens’ feest), dat inmiddels alleen maar is aangezwollen. Maar goed, los daarvan betekent het ook dat een update van de 46 dingen-lijst op zijn plaats is. Wat heb ik in een half jaar voor elkaar gekregen? Wat moet er nog? Wat gaat er never nooit lukken? Laten we eens kijken.

  1. 46 boeken lezen – gaat lekker: de tussenstand is 32.
  2. 46 films zien – gaat ook lekker: ook deze tussenstand is 32.
  3. 20 seizoenen van series kijken – ik ben net iets over de helft, 11 series gekeken, maar ik ga er binnenkort weer een uitspelen.
  4. Naar 5 concerten – NUL. Alles is verschoven of gecanceld. Ik heb er nog wel wat staan, maar ik zal eerlijk zijn: ik heb er weinig vertrouwen in.
  5. Naar 4 musea waar ik nog nooit geweest ben – dit is dan wel weer gelukt, sterker nog: ik heb er 6 bezocht. Museum De Pont, Natuurmuseum Brabant, het Vincentre, het Frans Hals Museum (hof), het Joods Historisch Museum en het Paleis op de Dam.
  6. Naar 6 theatervoorstellingen – toch nog 4 voorstellingen kunnen pakken voordat we weer niks mochten. En eigenlijk alle vier prachtig.
  7. Naar een drag show – nope. Ik had er een in december, maar die is verzet naar geen idee wanneer.
  8. Naar een opera – niente.
  9. Naar een dansvoorstelling – nada.
  10. Een boswandeling maken – ja, gelukt, in Heeze, Parel van Brabant, heb ik met Michel eerst over de Strabrechtse Heide en toen door de Herbertusbossen gewandeld.
  11. Een fietstocht van 100 km maken – nog niet, maar als het weer goed weer wordt pakt zelfs corona me dit niet af.
  12. De Joop Zoetemelk-classic fietsen – hij is gepland op 19 maart, de inschrijving, als het doorgaat, zal eind januari zijn. Er is dus hoop.
  13. Naar een voetbalwedstrijd – nog niet gedaan, kan hopelijk nog.
  14. Een cursus op creatief gebied volgen – gedaan: ik heb een prachtige ketting gemaakt op een workshop bij Eva Schreuder.
  15. Een cursus op culinair gebied volgen – niet gedaan. Zou online moeten en dat vind ik suf.
  16. Een buikdansworkshop doen – niet gedaan.
  17. Een bomenklimworkshop doen – niet gedaan.
  18. Een boksworkshop doen – geboekt, maar is verschoven vanwege corona. Er komt een nieuwe datum, en dan gaat dat zeker wel lukken.
  19. 1 ding van de awesome-lijst doen en de awesome-lijst updaten – niet gedaan. Wordt ook lastig, want voor awesomeheid moeten we wel dingen mogen doen.
  20. Mijn kleding/accessoires wishlist updaten – work in progress.
  21. Een hotel-wishlist maken en in een van die hotels slapen – gedaan en gedaan: de overnachting in Hotel STAATS was er een van de wishlist, en het bezoek aan de Wikkelboat in Rotterdam ook.
  22. Een paar dagen alleen weggaan – gedaan: twee dagen Haarlem. Heerlijk. Ik ga denk ik nog een keer. Niet naar Haarlem, maar wel alleen.
  23. 6x een massage – ik heb er 2 gehad, maar ik wil eigenlijk wel weer. Snel weer boeken dus!
  24. 6x een facial – 5 facials gehad, 2 lekkere ter ontspanning, 1 laser facial en 2 dermapen-facials, die misschien iets minder chill waren, maar wel heel goed voor mijn gezicht.
  25. 4x een pedicure – ik heb er eentje gehad. Ik weet niet of ik de 4 ga aantikken, maar het lukt me vast nog wel om een keertje te gaan.
  26. Bloed geven – kon niet, omdat ik me heb laten piercen, maar het kan weer, dus ik ga snel!
  27. Naar de tandarts – niet gedaan, wel nodig.
  28. Helpen bij een wijnproeverij of een wijnproeverij organiseren – niet gedaan.
  29. Een wijngaard bezoeken – gedaan! Met Lianne ben ik naar Wijngoed Havelte geweest, toen we in Drenthe waren voor mijn verjaardagscadeau.
  30. Uit 5 voor mij nieuwe landen een fles wijn drinken – ik heb er 3, Portugal en Chile (ik had natuurlijk uit beide landen heus al wijn gedronken, maar nog niet in het kader van een lijstje) en een rode wijn uit Hongarije – daarvan kan ik me niet herinneren dat ik dat eerder heb gedronken.
  31. Naar een sterrenrestaurant waar ik nog nooit geweest ben – gedaan, een paar zelfs: Ron Gastrobar, Spectrum, De Loohoeve, De Lindenhof, Tribeca en Wils. Ik heb echt een zwaar leven.
  32. 10 Michelinsterren verzamelen – ja, is gelukt, de teller staat op 11.
  33. Fruits de mer eten – gedaan: in Amsterdam bij Stork. Aan het water – nou ja, het was binnen en het water was niet de zee, maar het waren zeker wel fruits de mer die gegeten werden.
  34. Naar Parijs – nog niet. Ik wil dit zo graag, maar met al dat covid-gedoe voel ik me er niet prettig bij. Maar het gaat wel lukken.
  35. Een fotoshoot doen – gedaan, in Pijnacker, bij een fotograaf die zwart-wit foto’s wilde maken van vrouwen van alle leeftijden.
  36. Me laten opmaken door een pro – nog niet, heb ik best wel zin in.
  37. Naar de Efteling – ook niet, maar ik heb het op de schoolagenda laten zetten dus het zou zomaar kunnen.
  38. Een ijsvogel in het wild zien – gelukt!
  39. Naar een dierentuin – nog niet.
  40. Een activiteit met mijn tutorleerlingen doen – nog niet.
  41. De word count van ‘Zijn er nog vragen?’ op 50.000 krijgen – ik heb volgens mij geen letter geschreven. In elk geval al maanden niet, maar misschien wel al sinds mijn verjaardag niet. Ik heb genoeg dingen wel gedaan hoor, dus ik zit er niet zo mee, maar wie weet lukt het nog.
  42. Een beleggingsrekening openen – gedaan en meteen verlies gelaten. Zoals het hoort.
  43. De chocoladetaart van Tony’s Chocolonely eten – gedaan. Was lekker, maar niet superlekker.
  44. Op truffeljacht gaan – geboekt en is gecanceld. Op de inhaaldagen kan ik niet, dus dit wordt waarschijnlijk een mislukking.
  45. Mijn CV en LinkedIn updaten – CV wel, voor mijn sollicitatie, maar mijn LinkedIn kan geloof ik nog wel wat liefde gebruiken.
  46. Een playlist maken van mijn 101 favoriete liedjes – nog niet af.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.