Boeken,  Cultuur,  Drinken,  Eten,  Film,  Onderwijs,  School,  Werken

Tot zover juni

Juni was voor mij een onverwacht lastige maand. Ik wist heus wel dat de laatste loodjes in onderwijsland behoorlijk zwaar wegen, maar ik had er geen rekening mee gehouden dat ik er zo hard door getroffen zou worden, zo zeer dat ik dreigde op de valreep toch de zomervakantie niet te gaan halen. Maar er was ook goed nieuws, want de problemen met mijn kaak zijn onverwacht opgelost en ik had een paar mooie culturele avonturen.

Cultuur van de maand: Er zijn heus wel films die ik vaker dan een keer heb gekeken, maar Top Gun Maverick heb ik in juni maar liefst 3 keer gezien (en in mei ook al 1 keer). Wat een prachtfilm! Verder zag ik de nieuwe Jurassic Park en Elvis, allebei indrukwekkend qua productie en relatief gewoon qua herinnerwaardigheid, en begon ik aan de Mission: Impossible-serie, omdat ik nu natuurlijk superfan van Tom Cruise ben. Er waren ook concerten: Elbow (geweldig) en Elvis Costello (minder geweldig). Ik speelde Physical en (5 jaar later dan de rest van de wereld) het eerste seizoen van Stranger Things uit. Ik las 3 boeken, waarvan ik The Atlas Six tot 25 pagina’s voor het einde geweldig vond, en What we don’t talk about when we talk about fat gewoon een heel belangrijk boek vond.

De hoogtepunten van de maand: Een bevriend Tweedekamerlid bezocht op mijn uitnodiging de school, ik caterde weer eens ouderwets een lunch voor 20 man, ik mocht het hele middelbaar onderwijs vertegenwoordigen op de Dag van de Publieke Dienstverlening en zat in dat kader aan tafel met de minister en een aantal heel hoge omes en tantes, ik had een werkelijk zalige massage en heb zo goed als alles wat ik op mijn to do lists had staan daadwerkelijk kunnen afstrepen. En we hadden een supergezellige personeelsdag in Leiden, met een fijne afterparty op het terras.

Leukste outfit van de maand: Dit was niet per se een heel geslaagde maand qua outfits: ik weet zeker dat ik elke dag gewoon kleren aan heb gehad, maar niet echt indrukwekkende, vrees ik. Ik heb per ongeluk naar 2 events waar dezelfde ouders van leerlingen aanwezig waren dezelfde jurk aangetrokken (die ik via Share A Masterpiece had gehuurd), en dat was op zich best een goeie outfit, maar om hem nu 2 keer achter elkaar aan te doen iets minder handig, wellicht.

De dieptepunten van de maand: Ik had een vergadering via Meet die ik voor iemand anders waarnam en die helemaal misging, in die zin dat ik ruzie ging maken met mensen, daar dan weer boos en verdrietig over was, en vervolgens een volledige dag totaal van slag om wat daar gebeurd was. En ik was al moe, dus ik raakte ook nog in een soort motivatiedip voor mijn hele leven, en dat had ik al met al op zich niet nodig.

De mislukkingen van deze maand: Die vergadering dus, mijn plan om goed op mijn voeding te letten zodat ik geen zooi zou eten heb ik een halve maand volgehouden, waarna ik een halve maand in vuilnisbakkenstand heb geleefd, ik heb mijn fuchsia vermoord en weggegooid, mijn agenda is natgeregend waardoor alles wat ik er met vulpen in heb geschreven (alles dus) is uitgelopen en ik heb een paar dingen die ik me had voorgenomen voor mezelf te doen laten lopen omdat ik werk had.

De prestaties van deze maand: Ik ben erin geslaagd om met iedereen uit mijn team een personeelsgesprek te voeren, organiseerde een mooi feest voor mijn verjaardag (althans, het moet nog plaatsvinden, maar ik heb hoop), en liep een hele marathon in het kader van de Nacht van de Vluchteling. Ik heb daar onlangs al over geschreven, maar kom op, als dat geen prestatie is, weet ik niets van prestaties.

Lekkerste van de maand: Ik bleek bij mijn favoriete visboer kibbeling van zalm te kunnen bestellen, en dat was geweldig. Bij Miss Jones in Voorburg at ik een tosti met truffel, er was nieuwe haring en ik at met Michel op de valreep van juni nog bij Ox in Rotterdam. Maar de zalmkibbeling was het mooist.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.