Dieet,  Drinken,  Eten,  Gin,  Kroketten,  Topdag,  Vakantie

Foodhallen

Voor mijn verjaardag heeft N mij een macaronworkshop aangeboden, bij Le Petit Gateau in Amsterdam, maar omdat ik eigenlijk nooit kan, duurde het even voordat we daadwerkelijk aan de slag konden gaan. Gisteren was het eindelijk zover en hebben we macarons gemaakt, waarover binnenkort meer, want ik wil eerst vertellen over het middagprogramma; omdat ik ‘s ochtends naar yoga ging, in Amsterdam, en de workshop ‘s avonds in Amsterdam was, leek het ons wel een mooie gelegenheid om op ontdekkingsreis te gaan, en wel naar de recentelijk geopende Foodhallen. In een voormalige tramloods zijn verscheidene horeca-aangelegenheden geopend, waar je allerlei lekkere dingen kan kopen en vervolgens aan tafeltjes midden in de hallen kan opeten. En er is heel erg veel heel erg lekker eten te kopen. Toen ik binnenkwam (N was later, dus ik kon het terrein verkennen) werd het me gelijk duidelijk dat ik afscheid moest nemen van het low-carb dieet, want zo’n beetje alles bevatte het verboden ingrediënt. Maar daar kreeg ik een boel voor terug: er was een schitterende tosti, waar ik onmiddellijk verliefd op werd – met een mix van wilde weide kaas en Zwitserse bergkaas, met uitjes en prei. Dus zodra N kwam opdagen heb ik er een besteld.

tostisN had een steak sandwich die er ook heel indrukwekkend uit zag. We zaten zo dicht bij de Gin & Tonic bar (serieus, hebben ze die hallen alleen voor mij ingericht?) dat we niet anders konden dan daar een ISH-gin met Fever Tree en Grapefruit bestellen, voor bij de bitterballen van de Balllenbar (ik koos twee soorten: truffel en chorizo, allebei prachtig). Daarna hebben we het terrein nogmaals verkend, en veel aan ons voorbij laten gaan, want er was gewoon teveel keuze. Zo hebben we geen taartjes gekocht bij Le Petit Gateau, die daar ook een vestiging bleek te hebben, geen Iberico-ham bij Jabugo, geen Australische pie bij Wild Moa Pies, we hebben de Turkse specialiteiten van de dames van Filiz Manti niet geproefd, en ook voor de diverse bereidingen van varken bij The Rough Kitchen zullen we een keer terug moeten gaan. Overigens was niet alles onmiddellijk culinaire lustopwekkend, want ik hou gewoon niet zo van pasta, of frozen yoghurt, en quinoa-sushi gaat zelfs deze hipster te ver. Als laatste snack koos ik de Luxurious Dog bij Bulls and Dogs, een fancy hotdogstand, met truffel, champignons en hazelnoot. En een worstje natuurlijk. Ik kan me niet herinneren wanneer ik ooit zoveel gegeten heb in een middag – ik eet voorlopig niet meer, maar dit was in elk geval een geweldig uitje!

hotdog