Drinken,  Eten,  Hipsterfood

Hipsterfood

Ik heb een zwak voor raar eten. Ik vind bijzondere smaken gewoon leuk, ook al vind ik het eten in eerste instantie niet per se lekker. Dus ik blijf rare dingen proeven, en dan in de stijl van de SelfHelpHipster eens in de zoveel tijd een ‘face review’ bieden van mijn avonturen in Hipsterfoodland.

6. Albert Heijn Super Juice Spinazie Selderij

hipsterfood6Tja, wat zal ik zeggen? Groentesap is superhip, overal in de Grote Stad duiken juice bars op, maar in Leiden hebben we nog een lange weg te gaan en zijn we dus aangewezen op Albert Heijn, of we moeten afreizen naar 020 om sappen te kopen. Of het zelf maken, maar ik heb een prehistorische sapcentrifuge, en die is natuurlijk totaal verkeerd, want je moet een slow juicer hebben. N heeft er een, maar ik niet. En als ik zo dit sap proef, dat eigenlijk nog het meest naar koude groentesoep met appelsap (volgens het ingrediëntenlijstje: 50% ap­pel, 31% spi­na­zie, 12% kom­kom­mer, 5% selderij, 2% limoen) erdoorheen smaakt, dan ben ik er ook echt niet klaar voor. Dubieuze smaken.

7. Rice Dream Original + Calcium

hipsterfood 7

Dit was ook nog binnen het bonnenboekje voor sloeberhipsters van Albert Heijn, en ik vond dit spul echt intens naar smaken. En ik ben best wel wat gewend hoor, ik drink liever geen melk, want ten eerste ben ik geen kalfje dat moet groeien, en ten tweede kan ik het niet zo goed verteren, dus ik heb het hele assortiment aan soya-, haver-, rijst- en amandelmelk al een keer geprobeerd. Maar dit was gewoon vies: ik kon er sowieso geen cappuccino mee maken, want mijn Nespresso zei dus gelijk nee, en ik heb er nog wat andere dingen mee geprobeerd, maar het smaakt naar niks en die toegevoegde kalk geeft een mondgevoel alsof ik krijtjes heb gegeten.

8. Coca Cola Life

hipsterfood10

Ik heb jaren geen cola gedronken, of zelfs geen frisdrank, met uitzondering van tonic, omdat die onmisbaar schijnt te zijn in een G&T. Maar er was een moment dat ze op Den Haag CS mini-blikjes Cola Life stonden uit te delen, en ik was vatbaar, en ik ben met open ogen in de fuik gestapt. Wat kan dat lekker zijn als je er zin in hebt. En wat is het makkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat je er zin in hebt. Hij is gezoet met Stevia, en het blikje is groen, dus hij komt in aanmerking voor het predicaat ‘hipsterfood’, maar ik weet dat het nog steeds eigenlijk gewoon vieze zooi is. Maar soms…

9. Obscure Chili Liquorice Chocolade-ballen van de Sligro

hipsterfood8

Tijdens een bezoek aan de Sligro met N kwam ik deze units tegen, en N, die beter in de materie zit dan ik, vond dat ze ook hipsterfood waren, dus niets belette ons nog om ze te kopen en reeds 2 meter na de kassa al te proeven. N spuugde die van haar gelijk weer uit, want ze bleek niet van spicy en eigenlijk ook niet van drop te houden, en dan houdt het al snel op, maar ik hou daar wel van, en ook van chocola, en ik vond het al met al een verrassende combinatie. Ik heb het potje leeggegeten (niet meteen, in de loop van de week), en ik vond ze prima. Maar ik heb ze sindsdien niet meer gekocht, en dat zegt vast ook wat.

10. Albert Heijn Gerstsalade met sojabonen en oosterse vinaigrette

hipsterfood11Deze heb ik op Amsterdam CS gekocht, en ik heb bij wijze van variatie op mijn gebruikelijke AH quinoa salade geopteerd voor gerst. Interessant. Er zat ook allemaal kool doorheen, en ik lust graag sojabonen, en de dressing was prima. Aan gerst zit een goeie bite, dus al met al was ik eigenlijk wel tevreden. Niet laaiend enthousiast, en als ik eerlijk ben is mijn leven ook verder ongewijzigd gebleven, maar tevreden. Dat is ook weleens een mooie staat om te bereiken.

Dit project gaat nog wel even verder, denk ik, want ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen te eten en te doen alsof het voor een heel belangrijk blogproject is. Oh wacht, dat is het ook.