Afvallen,  Dieet,  Lijstjes,  PBP,  Personal Body Plan,  Projecten

De 10 van woensdag

Als ik dingen moet doen waar ik eigenlijk geen zin in heb, verzin ik daar een beloning bij. En dan vind ik het ineens wel leuk. Dit heb ik geleerd van mijn moeder, die ons heeft opgevoed met zoveel mogelijk waarheid, maar dan werd dat wel gecompenseerd. Dus ‘we gaan naar de tandarts, en dat gaat pijn doen, maar dan mag je een nieuw boek uitzoeken’. Dat werkt dus bij mij. Daarom heb ik mezelf voor het nieuwe afvalproject ook 10 beloningen in het vooruitzicht gesteld.

  1. 3 keer naar de sportschool: een nieuwe bidon. Ik heb er een, maar die vind ik niet zo mooi.
  2. 3 dagen onder de eerste magische grens (ik ga geen getallen noemen, maar het is een tiental): een tijdschrift naar keuze en 2 soja-cappuccino’s bij Van de Leur terwijl ik dat tijdschrift lees.
  3. De hele vakantie geslaagd aan het plan houden: een nieuw boek voor op mijn ereader zodat ik kan chillen in bad.
  4. 10 keer naar de sportschool: mijn eigen persoonlijke foam roller.
  5. 3 dagen onder de tweede magische grens (is 3 kilo lager dan magische grens 1, en dan ben ik 10 kilo afgevallen): een nagellakje. Heb ik niet nodig, maar is leuk.
  6. 3 maanden geslaagd aan het plan houden: een massage bij Spring Wellness.
  7. Zoveel afgevallen zijn dat ik de jurk van Vivienne Westwood die ik ooit op de krimp heb gekocht maar waar ik nooit in heb gepast aan kan trekken, dicht kan ritsen en erin kan gaan zitten: een etentje met M terwijl ik die jurk aan heb.
  8. 3 dagen onder de derde magische grens (5 kilo onder magische grens 1): een volledige nieuwe sportoutfit. Zal ook wel moeten dan, want dan ben ik 12 kilo afgevallen – ik mag hopen dat mijn sportbroek dan van mijn kont zakt.
  9. Het gewicht dat ik ongetwijfeld in mijn verjaardagsweek zal aankomen weer kwijt zijn: weer eens een tijdschrift en 2 soja-cappuccino’s.
  10. 3 dagen onder de vierde magische grens (9,5 kilo onder magische grens 1, dan ben ik in totaal 16,5 kilo afgevallen en dan is mijn BMI voor het eerst sinds ik me kan herinneren onder de 25): een vinkje zetten op het Day Zero Project onderdeel ‘BMI onder de 25 krijgen.’ En dan gaan sporten.