Lijstjes,  Voornemens

De 10 van woensdag

En hier zijn ze dan: de goede voornemens van 2016. Met voor het eerst sinds, ik schat, 1990 geen plan om nu echt af te gaan vallen. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht toen ik aan het Personal Body Plan begon, maar dat is wel gelukt – ik ben eigenlijk wel gewoon tevreden met mijn gewicht, vetpercentage en fitnessniveau. Dat wil natuurlijk niet per se zeggen dat ik joelend op de bank sta voor mijn eigen lichaam, maar daar kan ik natuurlijk wel nog iets aan doen.

  1. Blijven sporten en op mijn voeding letten. Ik zie mezelf voorlopig niet opereren zonder Personal Body Plan, maar ik kan er wel een stuk relaxeder mee omgaan, en dat is ook wat waard.
  2. Voor mijn lichaam zorgen. Dus wat doen aan die monsterlijke voeten van me (pedicure dus), hier en daar een massage, saunabezoek, al die crèmes die ik toch al heb gebruiken. En niet zonder mijn make-up eraf te halen naar bed gaan. Oh, en slapen – dat doe ik te weinig.
  3. 52 boeken lezen. Op het moment lees ik een schunnig dik boek in het Frans, dus ik zal met een achterstand beginnen. Gelukkig heb ik een heel jaar om het in te lopen.
  4. De woonkamer pimpen. Eerst opruimen, inclusief de boekenkast, en dan nieuwe meubels kopen: in elk geval een bank, een kastje en een tafeltje, maar wie weet waar ik allemaal de geest voor krijg.
  5. De spooons-app afmaken. Nu echt. Eind februari moet hij af zijn.
  6. Geen make-up, zeep, haarspul, nagellak, doucheschuim, of parfum kopen tenzij het op is. Helemaal op. Deze is van vorig jaar, maar daar ga ik nog een jaar mee verder. Ik ga dit jaar elke week 1 parfum uitkiezen en die de hele week dragen, en zo al mijn luchtjes nog even evalueren. Ik zou namelijk graag het soort vrouw zijn met een signature geur.
  7. Regelmatig met mijn museumjaarkaart en mijn Cineville-pas wapperen. En naar het theater, en naar cabaret.
  8. Mijn kleren opruimen en alles wat te groot is voor me of versleten of ondraagbaar weg doen. En de ‘Te lui voor Marktplaats’-spullen die ik al aan mensen heb toegezegd daadwerkelijk bij de mensen krijgen.
  9. Mijn lessen beter voorbereiden. Ik blijf ervan overtuigd dat ik in theorie een betere docent ben dan in de praktijk, maar daar kom ik alleen achter als ik ook wat theorie erbij regel voor mezelf.
  10. Leuke dingen doen met M en met vrienden. Ik heb allerlei bijzondere mensen in mijn omgeving met wie het prima avonturen beleven is. Maar dan moeten we die wel organiseren.

Priorities