Cosmetica,  Gezeur,  Haar,  Lichaam,  Zelfzorg

Redden wat er te redden valt

Ik vind dat ik er op het moment beroerd uitzie. Nou ja, ik ben niet ziek of zo, en ik zit ook niet onder de builen, maar mijn haar zit verschrikkelijk, ik ben nog steeds, of alweer (dat weet ik nu even niet) te dik, wat weer tot gevolg heeft dat ik ongeveer 3 outfits heb waarin ik me comfortabel  voel, en vanwege mijn gebrekkige body care regime lijkt de huid op mijn benen meer op die van een krokodil dan op die van een vrouw die nadert tot middelbare leeftijd. Dit is op zich allemaal mijn eigen schuld: te lang niet naar de kapper gegaan, te veel chips gegeten, te vaak geïnvesteerd in de aanschaf van body lotion en te weinig in in het spul ook daadwerkelijk op mijn body smeren. Ik heb een afspraak gemaakt bij de kapper en ik ben de afgelopen weken weer intensief aan het sporten, dus met mijn haar en mijn dikheid zou het op termijn goed moeten komen – de uitdaging bij het laatste nu is niet het enthousiasme verliezen omdat de resultaten die ik wil (10 kilo afvallen) zich niet binnen 10 dagen aandienen. Maar dan zie ik er verder nog steeds behoorlijk verragd uit. En binnenkort begint alles weer, dus het werd tijd om even alles wat ik had in de strijd te gooien. Een korte inspectie van de badkamerkastjes leverde genoeg producten op om een volledig meisjesweeshuis een maand lang elke dag van top tot teen onder te smeren, en omdat ik niet wilde dat ik door middel van een soort clusterbom van alle cosmetica door elkaar zou bewerkstelligen dat mijn haar uitviel en ik 7 soorten uitslag kreeg, maakte ik een selectie van spullen die alle beloofden mij binnen no time weer prachtig te krijgen.

Ik begon met een haarmasker (HASK Argan Oil from Morocco, klinkt fancy, is te koop bij de Etos). Dat moet je op schoon, nat haar aanbrengen en dan 10 minuten wachten – en dat is gelijk waarom ik het meestal niet op kan brengen om dit soort dingen te doen, want dan sta ik dus onder de douche, heb ik allemaal spul in mijn haar gesmeerd en dan moet ik ineens 10 minuten het water uitzetten en niks doen? Wie verzint dit? Laat me het dan op droog haar smeren, dan kan ik droog 10 minuten niks doen, in plaats van drijfnat met allerlei meuk in mijn haar 10 minuten wachten. Gelukkig kon ik die 10 minuten druiptijd nu handig besteden, door eerst een ‘Ginseng and Jasmine sauna masque’ op te doen (dat ‘sauna’ verklaarde vermoedelijk waarom het bloedheet werd toen ik het opsmeerde, tenzij het een opvlieger* of een allergische reactie op het feit dat het masker een jaar over datum was) en vervolgens de gehele tube ‘black soap’ uit de Ritual of Hammam set die ik me een tijdje terug bij Rituals heb laten aansmeren** over mijn lichaam heen te plamuren. Die moest ik volgens de instructie afspoelen, zonder water in mijn haar te krijgen, want ik was nog steeds niet 10 minuten verder, en dan met de ‘sea salt hot scrub’ en de zwarte handschoen (ook uit de Rituals set) mijn lijf exfoliëren. En toen mocht ik EINDELIJK alles afspoelen. De resultaten? Eenvoudig: mijn haar is een stuk zachter en ziet er wel gezonder uit dan voordat ik ging douchen en mijn benen zien er nu weer uit alsof ze van een 43 jarige vrouw zijn en niet van een 43 jarige krokodil. Dus ik noem het een succes. Zou ik vaker moeten doen.

 

* Ja inderdaad, een opvlieger. Ik ben 43, mensen, je weet maar nooit. Eens moet de eerste zijn, en vroeg rijp is vroeg rot.

** Ken je dat? Je gaat naar Rituals om een unit doucheschuim van €8,50 te kopen en een of andere slimme tante geeft je een heel klein bekertje thee en een offer you can’t refuse: als je nog even €35 extra uitgeeft krijg je een superhandig setje spullen waarvan je niet eens wist dat je ze wilde, en waarvan je een jaar later (want je bent er natuurlijk ingestonken) moet constateren dat je ze ook daadwerkelijk niet wilde, want ze staan nog steeds op je vensterbank. Nee? Ken je dat niet? Mag ik bij je op cursus?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.