Plannen,  School,  Vakantie,  Voornemens

Vakantie!

Ik heb het gered – de voorjaarsvakantie. En omdat het raadsjaar parallel loopt met het schooljaar, heb ik ook reces. Een hele week alleen maar voor mezelf, en geloof me, ik heb het hard nodig. In januari en februari werkte ik tijdelijk 4 dagen per week op school, en dat in combinatie met de D66-activiteiten en alle andere dingen die ik zo nodig moet doen, was eigenlijk gewoon te veel. Dat merkte ik ook, want ik werd ziek (ik ben nooit ziek, maar nu ben ik met dank aan een enorme verkoudheid een week lang het verschrikkelijke snotmonster geweest), dik (4 kilo erbij in twee maanden, met dank aan de crisismodus van mijn lichaam), chagrijnig (excuses aan iedereen, bij dezen), rommelig (als ik me rot voel ga ik nestjes bouwen van troep) en onhandig. In periodes dat ik overwerkt en overprikkeld ben kan ik minder goed koken, omdat ik slecht geconcentreerd ben, en laat ik dingen uit mijn handen vallen. Of ik doe mezelf fysieke schade aan: ik struikel en loop 2 weken rond met een pleister op mijn knie. Dit keer had ik een nieuwe klassieke Susannah-actie, want na een vergadering op een woensdagavond kwam ik met het topje van mijn middelvinger tussen een zware voordeur van een flatgebouw. Mijn eerste gedachte was ‘Ik heb hier geen tijd voor’, maar uiteindelijk ben ik vrijdag toch maar naar de huisarts gegaan, want het zag er vies uit. Gelukkig is het inmiddels allemaal een stuk minder dramatisch om te zien, maar ik draag voorlopig nog wel even een pleister…

Hoe dan ook, ik heb alles min of meer overleefd en kan licht gehavend aan de voorjaarsvakantie beginnen. Ik heb mezelf een lol gedaan en relatief weinig plannen gemaakt, zodat ik eerst eens even normaal kan worden. En dat heb ik hard nodig, want meestal heb ik 2 weken vakantie nodig: een week om huilend op de bank te zitten, en een week om alles weer op orde te krijgen, maar ja, dat heb ik nu niet. Ik heb deze week een paar zakelijke afspraken, en wat radicale opruimplannen (er gaan in totaal 4 vuilniszakken met kleren uit). Bovendien wil ik naar de film – even de Oscars afwachten en dan naar de dikste winnaar die ik nog niet gezien heb. Dinsdag ga ik met Lianne eten en slapen bij Niven in Rijswijk en vrijdag ga ik met Michel naar Amsterdam om wandelend de stad te verkennen, misschien naar Artis te gaan, en zeker te eten bij Pigs and Punch. Maar verder heb ik dus bewust geen woeste plannen gemaakt, want los van dat het niet verstandig is om allerlei afspraken met mezelf te maken, heb ik er gewoonweg de kracht niet voor. Nee, dan kan ik beter wat energie besteden aan een beetje sporten, lezen, uitslapen, schrijven en opruimen. Dat lijkt me eigenlijk wel lekker – dus dat gaat het worden. Fijne vakantie, iedereen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.