Bubbels,  Drinken,  Eten,  Maastricht,  Vakantie,  Voornemens,  Vrienden

Het allerbeste voornemen

In mijn lijstje van goede voornemens voor 2019 heb ik opgenomen dat ik ga kiezen voor gaafheid. Nou zal ik eerlijk zijn en bekennen dat ik, als ik voor de keuze gesteld word, eigenlijk niet zo snel zal kiezen voor ongaafheid (of gaafloosheid, geen idee – mag je, als je zelf een woord verzonnen hebt, ook zelf bepalen wat de ontkenning ervan is?), maar bewust op zoek naar activiteiten en dingen die mijn algehele gaafheidspercentage verhogen is natuurlijk wel iets anders. Maar vooralsnog gaat het goed. Ik heb al met Lianne gegeten bij Heroïne in Rotterdam, wat misschien wel iets minder awesome was dan we van tevoren hadden gehoopt, maar het was hoe dan ook een mooie avond. Met Jolijn ging ik lunchen bij De Beukenhof in Oegstgeest, zeker geen straf, maar ik vermoed dat ze beter hun best voor je doen als je niet op een Social Deal daar zit – die krijgen nog een herkansing. Ik schrijf deze blog in het hotel van Niven, waar Lianne en ik vanavond ook zullen eten, en ik ga volgende week met Bas bij FG eten. De culinaire gaafheid in mijn leven zit dus wel lekker dichtgetimmerd, en ik hoop dat niveau de rest van het jaar vol te kunnen houden. Het weekend dat ik met Martine op avontuur ging was een achtbaanrit tussen culinaire hoogtepunten (een supermooie cocktailbar, een kaascafé en Le Fernand, mijn lievelingsrestaurant in Maastricht) en dieptepunten (een frikandel speciaal XL in de designeroutlet in Roermond). Maar zo’n dieptepunt heeft ergens nog wel een beetje gaafheid.

Het beste aspect van het voornemen om voor gaafheid te kiezen is overigens het plan om elke week minstens een glas van iets met bubbels te drinken. Dat gaat verrassend goed: ik dacht namelijk dat ik in week 2 al zou moeten constateren dat ik op zondagavond tijdens Studio Sport naar de Hema op het station zou moeten rennen om met een klein flesje cava mijn targets te kunnen halen, maar dat valt alleszins mee. Tijdens een borrel met vrienden slaagde ik erin om Stéphanie ervan te overtuigen dat we best samen een halfje prosecco konden drinken, Lianne lokte me na een werkdag naar Bouzy in Den Haag, waar ze zowaar een champagnekaart hebben, en bij Moscow at Sea begroeten ze me tegenwoordig standaard met ‘Bubbels?’. Veel restaurants blijken er geen enkel bezwaar tegen te hebben als je voor het diner vraagt om iets met bubbels (al sloeg het antwoord ‘Nee, we hebben geen champagne, cava of prosecco, maar wel gin tonic, lust u dat?’ de plank echt totaal mis), en in het allerergste geval heb ik inmiddels thuis een best aardige stash opgebouwd. Binnenkort begint mijn tweede wijncursus, en ik zie erg uit naar de sessie over mousserende wijn – en het huiswerk voor die les, natuurlijk. Hoe dan ook gaat het helemaal goed met de gaafheid van 2019 – want als je er een glaasje bubbels bij hebt, is alles gaaf!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.