Happiness Project Experience,  HPE,  Sporten,  Vitamines,  Voornemens

Energie

Het thema van de Happiness Project Experience van februari was energie (nou ja, ‘energy’, want Gretchen Rubin schrijft natuurlijk in het Engels). Ik had in dat kader een mooi lijstje voornemens gemaakt, en het is me min of meer gelukt om me aan al die voornemens te houden. Dat weet ik, want er zat een handige tool bij al die papieren die ik elke maand full colour op kosten van de baas laat printen, met als titel ‘Don’t Break The Chain’, waarop ik mijn voornemens kon opschrijven en elke dag dat ik me eraan hield een hokje kon inkleuren. Op zich hoef je dan dus alleen nog maar te onthouden dat je je ‘Don’t Break The Chain’ blad moet invullen (of hier en daar een beetje te backdaten), maar zo moeilijk is dat niet. Zo ben ik er bijvoorbeeld alle 28 dagen van februari in geslaagd om mijn vitamines te slikken. Ik vind dat niet per se een prestatie, want het gaat natuurlijk om de vraag of het ook gewerkt heeft, en dat is lastig: ik ben namelijk wel een paar dagen ziek geweest, dus als je je oordeel volledige op het resultaat baseert, dan heb ik gewoon 140 placebo’s in mijn systeem gejast. Maar misschien had ik wel een gigantische longontsteking gehad als ik ze niet had geslikt. Je weet het niet. Bovendien weet je niet of het daadwerkelijk heeft bijgedragen aan mijn energieniveau, want ik had nog meer voornemens, en als je meer dan 1 ding tegelijk verandert, is het effect niet te beoordelen.

Ik heb 25 van de 28 dagen elke dag 20 squats en 20 jumping jacks gedaan (dat was een tip van Gretchen, die staat tijdens het werken thuis weleens op om even een beetje te springen; bij mij kwam het er vaak op neer dat ik op de wc mijn squats deed en in een verloren moment 20 keer achter elkaar als een trekpop op en neer stond te springen) en ook 25 van de 28 dagen beoordeeld dat ik tevreden kon zijn over mijn eetgedrag (waarbij het erom ging dat ik in principe verstandige voedselkeuzes heb gemaakt; ik heb heus ook wel op de goede dagen lekkere dingen geconsumeerd), op 1 dag na heb ik elke dag geluisterd naar mijn nieuw gemaakte playlist ‘Upbeat Music’ en ook mijn voornemen om 2x per week naar de sportschool te gaan is gelukt, althans in die zin dat ik in 28 dagen, dus 4 weken, 8 keer heb getraind (de week dat ik ziek was en mijn vinger had gesloopt heb ik niet gesport, maar dat heb ik dus ingehaald). Had ik meer energie? Tja. Ik heb een groot deel van de maand geen zak energie gehad, maar dat heb ik nooit in februari. Dat heeft namelijk niks te maken met jumping jacks, vrolijke muziek en visolie slikken, maar met het feit dat ik gewoon te veel van mezelf heb gevraagd, in combinatie met structureel te weinig slapen. Ik ga dus nog maar even door met de vitamines, het letten op mijn voeding en streven naar regelmatig sportschoolbezoek, want dat lijkt me voor niemand slecht. Alleen dat als een idioot rondspringen – dat laat ik vanaf 1 maart lekker voor wat het is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.