2019,  Culinair,  Cultuur,  Drinken,  Eten,  Gewoontes,  Hardlopen,  Instagram,  Lichaam,  Lijstjes,  Masturdating,  Mode,  Ontbijt,  Ontspannen,  Politiek,  Projecten,  Restaurant,  Roadtrip,  Schrijven,  Side hustle,  Sociale media,  Spullen,  The Happiness Project Experience,  Uitjes,  Vloggen,  Voornemens

Voornemens

Ik vind het heerlijk om goede voornemens te maken. Tijdens de oudejaarsavond in de sneeuwvilla vroeg een van de vrinden of we nog goede voornemens gingen maken, en het merendeel van het gezelschap was dat niet van plan. Ik natuurlijk wel: ik maak sowieso voornemens aan het begin van het nieuwe kalenderjaar, aan het begin van het nieuwe schooljaar, de eerste van de maand, en soms zelfs gewoon omdat het maandag is. Er is geen enkele reden om niet een kans aan te grijpen om jezelf of je leven te verbeteren, lijkt me. En de gedachte dat je je er toch niet aan houdt (er is altijd wel iemand die een wetenschappelijk aangetoond faalpercentage kan noemen) – ach, misschien lukt het wel, en als je een beetje leuke voornemens hebt, heb je, ook al ben je een deel van de statistieken geworden, heus wel een paar dingen gedaan die je had willen doen voordat je finaal van de wagen viel. Een niet totale win is heus geen totaal verlies.*

Maar goed, mijn voornemens dus. Ik wil het in 2019 iets anders aanpakken dan in voorgaande jaren en mijn voornemens niet gebruiken als een manier om het mezelf moeilijker te maken. Dat lukt namelijk vanzelf wel, want er zijn in mijn leven genoeg manieren waarop ik het mezelf moeilijker kan maken. Nee, dit jaar ga ik mijn voornemens positief formuleren en ze gebruiken om mijn leven in het algemeen een stuk gaver te maken. Dus hier gaan we:

  1. Ik ga goed voor mezelf zorgen. Dat betekent dat ik ga sporten, mijn huid verzorg, goed eten eet, regelmatig een massage en een facial ga scoren, genoeg ga slapen en een heleboel water ga drinken. Oh, en dinsdag heb ik een afspraak om mijn ogen te laten testen, want ik heb een bril nodig.
  2. Ik ga creatief zijn. Dus bloggen (er is een reden dat ik 6 maanden niks gedaan heb en nu ineens stevig in de pen ben geklommen), vloggen (dat komt dus binnenkort), aan mijn nieuwe project met Lianne ga werken (dat merken jullie nog), tekenen (ik heb een cursus gedaan waar ik meer mee wil) en mijn social media gebruiken om dingen van mezelf te laten zien.**
  3. Ik ga mezelf cultiveren. Hieronder valt het jaarlijkse streven om 52 boeken te lezen, en alle dingen die op de 43 dingen-lijst staan, maar ook de wijncursus die ik ga doen (ja die staat op de lijst, maar ik opteer voor een echte wijncursus van een heleboel weken en dat is een aparte vermelding waard) en het Happiness Project Experience dat ik samen met Lianne ga doen. En alle kansen om alles beter te maken waarvan ik nog geen idee heb dat ze gaan komen dit jaar maar die zich ongetwijfeld zullen aandienen.
  4. Ik ga opruimen. Er is een steeds geredere kans dat wij in 2019 gaan verhuizen, en dat betekent voor mij dat een nieuw huis een mooie kans is om eens even radicaal te heroverwegen of ik alle spullen die ik de afgelopen 19 jaar deze casa in heb gedragen wel wil meenemen. Dit is een grote klus, maar ik heb er ergens ook wel zin in.
  5. Ik ga kiezen voor gaafheid. Ik wil elke week minstens een glas van iets met bubbels drinken (champagne, cava, noem maar op), ik wil uit eten in mooie restaurants (ik heb al 2 restaurantbezoeken met Lianne in de agenda staan), ik wil met Michel dingen doen, ik wil met vrienden op avontuur (weekend Maastricht met Martine staat al in de agenda) en ik wil in mijn eentje dingen beleven (want als je niet je eigen beste gezelschap bent, heb je een probleem).
  6. Ik ga mijn geld uitgeven aan waardevolle ervaringen en spullen. Dat komt in feite neer op nadenken over wat ik echt wil hebben of doen en daar eventueel voor sparen, en random impulsaankopen tot een minimum beperken. Ik ga me afmelden voor de mailinglists van winkels die me uitnodigen om nog even een paar tientjes over de balk te smijten, februari wordt een no spend-maand en ik ga genieten van de spullen die ik heb.
  7. Ik ga activiteiten ontwikkelen met interessante, creatieve mensen. Hieronder valt het nieuwe project met Lianne, maar ook projecten met collega’s die zin hebben om nieuwe dingen te doen, of foto’s van mezelf laten maken door een goeie fotograaf, of een podcast opnemen (ik heb er laatst een opgenomen en dat smaakte naar meer). Dus als je een idee hebt voor iets waarvan je denkt dat ik daar echt een bijdrage aan kan leveren: je weet me te vinden.
  8. Ik ga een paar mooie side hustle klussen doen. Ik kan congreslunches cateren, prachtige diners aan huis koken, coachen, schrijven, vertalen, texual healing toepassen op andermans teksten,  borrelhapjes maken, cocktailbars opzetten in je tuin, en nog veel meer. En in 2019 ben ik zeker beschikbaar, en ik ga visitekaartjes laten drukken en mijn website pimpen, zodat mensen me ook weten te vinden.
  9. Ik ga genieten. Ik vind dit ook een beetje een lege Libelle/RTL4 term, maar goed. Ik ga het wel doen. Ik ga op mijn voeding letten, maar ik hou ook van éclairs, dus ik ga ook weleens een éclair eten. Ik ga heel veel water drinken, maar ook bubbels. Ik zet erop in om 2 keer per week krachttraining te gaan doen en te gaan hardlopen, maar als iemand me uitnodigt voor iets gaafs, dan sport ik misschien een keertje niet. Ik doe Intermittent Fasting, waarbij ik niet eet voor 13.00 (soms zelfs niet voor 17.00), maar een hotelontbijt is belangrijker dan dat schema. Mijn stuctuurtjes, plannetjes en lijstjes brengen me veel, maar soms is het beter om even alles los te laten en met een goeie vriend een Bloody Mary te drinken.

* In 2019 zal ik me kennelijk ontplooien tot orakel. You saw it here first.

** In plaats van me druk maken over wat anderen laten zien of gedachteloos een beetje scrollen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.