Cadeaus,  Chocolade,  School

Onverwacht pakketje

Ik zit op het moment midden in een ‘no spend’-periode van mijn intermittent shopping-project, dus waar het in het verleden weleens elke dag prijs was met briefjes op de mat dat er een pakketje bij de buren lag, is het nu een sobere boel. Dat is op zich geen ramp (al ga ik wel huilen als op 10 oktober de laarzen die ik per se wil hebben uitverkocht zijn), maar het is wel leuk thuiskomen als je weet dat er iets moois op je ligt te wachten. Des te groter was de verrassing toen ik van de week een pakketje bleek te hebben gemist, want ik verwachtte helemaal niks. Er was op zich een kleine kans dat het het t-shirt was dat ik vorig weekend in Nunspeet had laten liggen, maar dat zou ik wel een bummer hebben gevonden, want dat t-shirt mis ik helemaal niet. Ik kon het pas na 2 dagen ophalen, want het DHL-punt was niet altijd open en ik ben nooit in Leiden. Maar toen ik eenmaal had aangebeld, was het prachtig. De meneer zei: ‘Weet u van wie het is?’, dat wist ik niet, toen zei hij ‘Ik heb hier een pakket van Tony’s Chocolonely’ en toen dacht ik alleen maar ‘Als dat voor mij is ben ik in een keer 200x blijer dan ik tot nu toe was’. En het was voor mij. Voor de duidelijkheid: ik had helemaal niks bij Tony’s besteld. Althans, al een hele tijd niet meer.

Voor de promotiebijeenkomst van klas 3 en 4 (dus voor de zomervakantie) had ik een heleboel mini-Tony’s besteld, die ik heb uitgedeeld aan de leerlingen met als opdracht het chocolaatje te geven aan iemand die het afgelopen schooljaar had bijgedragen aan hun succes*, en kennelijk hadden ze mijn verhaal onthouden, want in dit pakket zat een aardig briefje, met daarop ‘Hier wat lekkers om het schooljaar weer goed en zoet van start te gaan’. En met ‘wat lekkers’ bleek Tony’s een mooie selectie van maar liefst 7 full-size repen en een flinke handvol mini-Tony’s te bedoelen. Wat een aardige geste, en ook heel erg nodig, want hoewel ik het schooljaar op zich best goed begonnen ben, kan ik een extra energie- en motivatieboost in de vorm van superlekkere chocola altijd wel gebruiken, en dat geldt ongetwijfeld ook voor mijn collega’s. Ik heb de repen mee naar school genomen (de mini’s zijn onderweg op mysterieuze wijze verdwenen) en in een la gedaan als ‘emergency crisis stash’. Het is misschien wel een keer fijn om niet alleen maar aangestuurd te worden door cafeïne en deadlines, en een extra zetje te krijgen van coffee brunch of meringue en kers. Het aardige briefje heb ik op mijn prikbord gehangen, en mijn dankbaarheid aan Tony’s zal ongetwijfeld langer dan 7 repen duren.

* Ik ben een docent in hart en nieren, en ik houd van mijn pubers, maar ‘dankjewel’ is het minst gebruikte woord in het middelbaar onderwijs. Ik doe mijn uiterste best daar verandering in aan te brengen – ook al wordt zo’n ‘dankjewel’ eigenlijk een beetje afgedwongen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.