Gezeur,  Podcast,  Projecten,  Werk

Keuzes maken

Ik heb het op het moment heel erg druk. Zelf kan ik er niet zo goed tegen als iemand zegt dat hij of zij het heel erg druk heeft, want meestal ervaar ik dat als belangrijk doen (‘Oh ja? Heb je het druk op je werk? Komt dat misschien doordat je een baan hebt waarbij je iets moet doen voor de pieken die je aan het eind van de maand binnen weet te harken? Wat erg voor je zeg…’), maar nu moet ik die houding van mezelf misschien ook maar een keer heroverwegen, want ik heb het dus nu zelf heel erg druk. Dat komt deels doordat ik te veel dingen doe, maar dat doe ik eigenlijk altijd, maar ook doordat ik allerlei extra dingen doe. Naast mijn werk op school (3 dagen daar en verder nogal veel mail), mijn raadslidmaatschap (maandag- en donderdagavond vergaderen, hier en daar een werkbezoek en verder verschrikkelijk veel mail en ook nog veel apps), mijn coachingsactiviteiten (ongeveer een halve dag per week), heb ik in deze periode ook nog deze blog (kost niet veel tijd, maar moet wel), de wijncursus (elke dinsdagavond les, en heel veel zelfstudie, die helaas niet volledig bestaat uit wijntjes tanken), de Gave Wijven Podcast (kost een paar uur per week), #culturenovember (is gewoon leuk, maar kost minstens een uur per dag), gemiddeld een boek per week lezen (doe ik in OV, dus kost geen extra tijd, maar dan kan ik dus geen tukje doen in de bus), mijn sociaal leven (als het kan en past) en onderhoud van mijn goddelijk lichaam (dweilen met de kraan open, qua tijd). En dan komt daar nog bij dat ik bezig ben met het volgende geheime project (4 uur per week op het moment, maar zou meer moeten worden).

Dat is natuurlijk veel te veel in veel te weinig tijd. Ik heb gelezen over een boek (het boek zelve heb ik nog niet gelezen – geen tijd voor) van Randi Zuckerberg, inderdaad de zus van, met de titel ‘Pick Three’, waarbij het uitgangspunt is dat je van de 5 belangrijke aspecten in het leven (familie, werk, gezondheid, vrienden en slaap) er maar maximaal 3 per dag kan doen. Omdat ik in essentie een vervelend mens ben, begin ik meteen met het tornen aan de aspecten (ik heb meerdere banen, dus ‘werk’ is te ruim, en ik doe niet zoveel met ‘familie’, tenzij Michel daar ook onder valt, en ik mis iets als ‘creativiteit’), maar ik kan me op zich wel vinden in de uitgangspunten. Bij mij lijdt slaap er eigenlijk altijd wel onder, en ik ben effectief gestopt met sporten, want ik heb er de tijd niet voor. Maar op zich heb ik helemaal geen zin om te kiezen: ik toen ik bovenstaand lijstje aan het intikken was, dacht ik alleen maar ‘Wat leuk, dat ik al die dingen in mijn leven heb!’. Dus ik ga niet kiezen. Ik ga ook niet besluiten dat ik geen tijd heb voor het geheime project, of om te lezen, of voor cultuur, of om mijn werk (welk van de banen dan ook) te doen. Ik ga gewoon lekker verder. Want zeggen dat ik het druk heb is misschien wel belangrijk doen, maar het is ook me bewust zijn van hoe vol mijn leven is met gave dingen. En daar dan van genieten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.